Tema: Re: Del galimu progresiniu mokesciu
Autorius: Blynas
Data: 2009-04-22 15:05:29
"Doc" <giedriusc_aciunereikia_@gmail.com> wrote in message news:gsn0id$cti$1@trimpas.omnitel.net...
1. Kokiais kriterijais vadovaudamasis teigi, kad atimti 60Lt nuo 2000Lt yra OK ir ne radikalu, o 160Lt - jau nebe, nes radikalu?

Ekranas lieja? Nesimato mano parašyto teksto "Mano subjektyvia nuomone"?

3. Kokiais kriterijais vadovaudamasis teigi, kad sumažėjus biudžeto pajamoms, reikia pradėti atiminėti daugiau nei kad anksčiau iš verslininkų, o ne iš kokios nors kitos grupės žmonių?

Nes tokia mano subjektyvi nuomonė. Viena problemų, kodėl dabar viskas taip blogai - per mažas efektyvumas. Darbuotojas gauna(gaudavo?) daugiau, nei realiai padaro. Todėl prekės kainavo daug, pelnai dideli, taupymo nedaug, efektyvumas mažas. Pakeliam mokesčius verslui, kainom augti nėra kur, atlyginimai krenta tam, kad išsilaikyti, turim geresnį ir labiau pagrįstą efektyvumą. Sutinku, skauda. Bet apie efektyvumą mus visas užsienis perspėjo jau min. prieš kokius 3-4 metus. Nieko nesiėmėm laiku, dabar turim rezultatą.

3. Kokiais kriterijais vadovaudamasis teigi, kad sumažėjus biudžeto pajamoms, reikia pradėti atiminėti daugiau nei kad anksčiau apskritai, o ne tiesiog sumažinti biudžeto išlaidas lygiai tiek, kiek sumažėjo biudžeto pajamos?

Sodinsi visus valstybinio sektoriaus "ant minimumo"? Nebefinansuosi kelių tiesimo, statybų? Tegul verčias kaip nori tie statybininkai, ane? Ką dar nukirpt?