Tema: Re: Šiaip idėja (pensija)
Autorius: Ignas
Data: 2010-07-23 02:23:04
Skaiciavime svarbu ne tik atsakymo suradimas, bet dar ir suvokimas, ka tas atsakymas reiskia. Kitaip turim jau klasikini atsakymo i pati svarbiausia klausima atveji - 42!

Mokesciu sudeti irgi zinau. Dar zinau tai, kad atlyginimai buna visokie. O tai reiskia - ivairus. O tai reiskia - buna dideliu, bet, kaip taisykle, mazai, o buna ir mazu, bet daug. O jie visi susiveda i vidurki. O vidurkis turi tokia bjauria savybe, ypac jei kalbam apie atlyginimus - atlyginimas uz vidurki negali buti smarkiai mazesnis, bet gali buti nerealia daugybe kartu didesnis (intervale nuo 850 ar kokia dabar min alga iki tarkim 2000 yra zymiai maziau vietos kitimui nei nuo 2000 iki 2000000). O tai reiskia, kad uzdirbanciu maziau nei vidurkis yra zymiai daugiau, nei uzdirbanciu daugiau nei vidurkis. O tai reiskia, kad jei kokiam nabagui mokesi ne 1500 i rankas, o 2500 (tiek jau to, atiduokim jam visa darbdavio mokama soc. draudimo imoka, xule, negaila), ir dar priedo 2 suaugusiu zmoniu bei 1 busto islaikyma, tai jam beliks tik pasikart nuo tokio gerumo. O tai reiskia, kad staiga Lietuvos gyventoju skaicius sumazes gerais 60 - 70%, net ir be jokiu emigraciju.
O visa tai reiskia, kad tiems 10 - 20 tukstanciu vidutinio ir auksto lygio vadovu, vertingu specialistu, verslo savininku ar kitu gerai apmokamu zmoniu Vilniuje, Klaipedoje ir Kaune prie ju vidutinio 5000 - 7000 atlyginimo pridejus dar kokius 4000 - 6000, jiems taps tik dar geriau. O tai savo ruoztu reiskia, kad valio valio valio, dex ir co ka tik padare nerealu perversma soc. apsaugos pasaulyje, paziurekim, kas isejo: turtingi tapo dar turtingesni, neturtingi - dar skurdesni, aha, vadinasi, viskas kaip visada, iprasti rezultatai, ai, dar priedo atleidom kelis simtus ofiso planktono be jokiu igudziu is sodros, padidinom nekvalifikuotu bedarbiu armija - valio valio valio! 

Kai gerai pagalvoji, atimti ir padalinti - ne tokia jau ir bloga ideja


"Dex" <dex@home.lt> wrote in message news:i2ac4i$d4e$1@trimpas.omnitel.net...
>O tamsta skaičiuoti moka? Ar bent žino mokestinę sudėtį savo atlyginimo?
> 
> Iš kur? Iš ten pat, kaip ir dabar. Tik per dalintojų rankas neprakošta.
> 
> Dex
> 
> On 2010.07.22 22:35, Ignas wrote:
>>
>> KOKIUOSE darzeliuose? KOKIOSE mokyklose? Nebeliks nei tu, nei tu, baikit juokus :)) Kaip darzelio aukletoja ar mokytojas ne tik kruva savo vaiku augins, bet ir dar tevus rems? Is kur tie tukstanciai?
>>
>>
>> "Audrys"<oginiekienoreikalaskokiadeze@takas.lt>  wrote in message news:i26cqk$1ie$1@trimpas.omnitel.net...
>>> tik reikia praplesti, kad uz savo vaikus mokyklose ir darzeliuose irgi
>>> uzsimoka kiekvienas visa suma pats.
>>> nes kokia man prasme moketi uz svetimu vaiku auklejima
>>>