Tema: Re: Kysiai :)?
Autorius: Fwd
Data: 2009-08-25 09:53:40
Na, atsiprašau:) Tikrai neteigiu, kad mokytojų darbas yra lengvas, ar paprastas. Priešingai. 
Bet žiūrėkime realiai - didžioji dalis dirba pusę dienos (nuo 8 iki ~14 su pertraukomis), turi bent 2 mėnesius atostogų vasarą, po savaitę rudenį, pavasarį. Visas šventes gali praleisti su šeima. 
O alga? Tie tūkstantis su kapeikomis yra mitas :) Tiek gauna magistratūroje besimokantis ir kažką mokykloje dėstantis studentas. Mokytojas metodininkas, 20 metų pradirbęs mokykloje, gauna ~3k ant popieriaus. Plius kiek prichaltūrina ruošdamas egzaminams ar šiaip papildomai mokydamas. Dar reikėtų paminėti, kad atlyginimas baltas, mokamas valstybės, išėjus tarkime dekretinių nereikia bijoti dėl darbo vietos. 
Viskas būtų gerai, bet jie dar sugeba verkti, kad labai blogai gyvena. 
Tegul palygina savo padėtį su bet kokios privačios firmos tarkime vadybininku - išsilavinimas tie patys 4 metai, darbo būna ir po 10h per dieną, atostogų pora savaičių vasarą, atlyginimas pora k (krizės metu ir mažiau) ir dažniausiai dalis juodais, visada turi būti pasitempęs, nes jį pakeisti geresniu yra poros mėnesių reikalas. Kažkodėl visi verkiantys mokytojai savo šiltos vietelės nenori iškeisti į tokį darbą.
PS. Paminėti skaičiukai ir informacija yra tikra, ne iš delfio.

"NicMC" <nomail@invalid.domain> wrote in message news:h6ut3e$ue5$1@trimpas.omnitel.net...
> Ne "už ką", bet "kodėl". Nes darbo užmokestis absoliučiai neatitinka 
> realaus darbo, jam reikalingos kompetencijos.