Tema: Re: Demesio! Atsidare naujas bankas "Sekunde"
Autorius: Vasaris
Data: 2011-09-26 22:29:25
"Alvidon" <alvs_nospam_@takas.lt> wrote in message news:j5q861$8g9$1@trimpas.omnitel.net...
> Yra toks paradoksas/niuansas su demokratija (ta realiai vakaruos egzistuojančia, ne 
> idealu svajotojų galvose): kaip ir gerai būtų visuotinis-tiesioginis sprendimas, ale vat
> kaip nenusirist iki bolševikinių populistinių-idiotiškų lygmenų bei visuotinos kvailystės
> bei tinginystės... iki tos pačios Graikijos kaip pvz...

Kodėl tu manai, kad graikai "nusirito"? Vokiečiai, tai vat tikrai, bent jau momentiškai nusirito. Arba tie, kurie sudėjo parašus ant visų "ištraukimų" JAV. O graikai tuo metu turėjo fiestą, ir konkrečiai gerą fiestą. Teko savo akimis matyt ir net prie stalo prisėst, o galiausiai ir kiek anksčiau iš fiestos pasitraukti su pinigais, kol neprasidėjo tavernos matronų stadija "šokam ant stalų".

MKN, kvailys ne tas, kuris prigimtinis kvailys, arba kvailai naudojasi situacija. Tikrasis kvailys yra kvailiu sekantis ir dargi neretai - sąmoningai. O graikai tai bent pašventė ant vakarų civilizacijos saulėlydžio. Retorinis klausimas; bet ar galima kaltinti tuos, kurie per budynes švenčia gyvenimą?

> Bo kiekviena melžėja kai tvarkys, tai tvartas gali gautis. Nėr taip paprasta atsijot
> gražiai skambančias nesamones nuo nuobodžių analizių... Kitaip sakant tam tiesioginiui
> -visuotinui reik labai jau protingos beigis išmintingos liaudies, o tai jau kaip ir iš
> utopijų srieties.

Nonsensas, eiliniai elitaristiniai plepalai. Liaudis gali tobulėti tik jai užtikrinant nuolatinį grįžtamąjį ryšį apie jos pačius sprendimus. Dabar kadangi tas ryšys vyksta kas N metų - tai jo iš esmės ir de-facto nėra. 5/4/3 metų terminas gal ir buvo gerai antikinės Romos/Graikijos/Viduramžių tempais. Prie dabartinio technologinio vystymosi ir gyvenimo tempo ir realus ir sąlyginis laiko tempas susispaudė. Čia jei taip giliau pažvelgus, jeigu daroma prielaida, kad artėjama technologinio singuliarumo link, laikas turėtų spaustis vos ne eksponentine kreive. Ergo, turėtų laimėti tie sluoksniai/visuomenės/ideologijos, kurie sugeba vis greičiau ir kokybiškiau perduoti ir apdoroti duomenis, juos versti informacija, o remiantis informacija kaupti žinias, kurias naudotų visose srityse. Aišku jeigu tik iki to trascendencijos ir pusdievių eros nesibaigs deguonis tvenkinyje :-)