Tema: Re: Zemes paskirties keitimas - kam tai reikalinga?
Autorius: Faktas
Data: 2009-06-10 15:58:44
"RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:h0o908$oae$1@trimpas.omnitel.net...
> Gatvės ir pagrindiniai tinklai būtų savivaldybei priklausančioje teritorijoje. 

supratau. reiškias be gatvių.

> Manau, nei vienas žemės savininkas nenorėtų likti be jokių komunikacijų - juk jos ne tik pagerina jo gyvenimą, bet ir žymiai pakelia sklypo kainą. Todėl jis su malonumu priimtų savivaldybės siūlymą jas nutiesti arba turėtų jomis rūpintis pats. 

taip, daug kas supranta, kad tai pakelia kainą, bet sutinka tik su tuo, kad gatvė ateitų iki jo sklypo. ne toliau. ir jokiu būdų ne per jo sklypą toliau link kitų sklypų.

>Pagaliau, kokia visuomenei problema, jei žemės savininkas, nenorintis turėti komunikacijų, savo žemėje jų neturi? Jei iš tikrųjų dideli ištisiniai plotai priklauso privatiems 

kodėl tu taip galvoji, kad ne visuomenės problema pora užsispyrusių tipų nesutinkantys, kad per jų sklypą numatyta gatvė?

>savininkams ir būtų labai pageidautina per tas žemes nutiesti kokias nors toliau einančias komunikacijas, kaip jau, rašiau, valdžia turėtų tartis su savininkais. Ir galų gale, neabejoju, tikrai atsirastų savininkas, kuris suprastų, kad jam tai naudinga, ypač kartu su kompensacijomis. Be to, naujos komunikacijos naujomis linijomis tiesiamos paprastai tik ten kur jų dar nėra (į "neįsisavintas teritorijas"), todėl planuotojai turėtų atsižvelgti į tų komunikacijų galimybę ir kainą.
>

tai visgi tartis, o ne vien tik savo žemėj tiesti?
tai o kaip tada yra dabar?
daromi detalūs ir tariamasi su sklypų savininkais.