Tema: Re: ar mokesciai yra privalomi?
Autorius: Doc
Data: 2009-03-04 17:58:21
"Johnas" <johnas@kazhkur.com> wrote in message news:gom7ka$ald$1@trimpas.omnitel.net...
> mokesčių įstatymai imperatyvūs.
> Čia kaip priverstinis šildymas daugiabutyje, net jei nusipjausi vamzdžius.
> Arba priverstinis kanalizacijos atliekų surinkimas. Lietuva ne tavo vieno, privalai su kitais sugyventi.

Nėra jokių objektyvių priežasčių neleisti žmogui gyventi su kitais žmonėmis, jei jis atsisako pirkti paslaugas, kurių jam nereikia ir kuriomis jis nesinaudoja.
 
> Gatves kažkas nutiesė, kuriomis vaikštai? Trulikų linijas nutiesė. Miestus plėtojo, kuriuose koncentravosi žmonės, ir dalinai dėl to prekybos ir paslaugų centrai kūrėsi. Nes jei jau nori visiškai nuo nulio - tada ir apsauga nuo žulikų reiktų rūpintis, ir pasiskųsti neturėtum kur, ir pasigydyti.
> Litą, ir tą prižiūri kažkas, kad nenuvertėtų.

Argumentas netinkamas, nes nėra jokių problemų gyventi Lietuvoje ir nesinaudoti absoliučia dauguma Lietuvos valdžios paslaugų, tačiau kaip supranti nuo to nedings pareiga už tas nenaudojamas paslaugas susimokėti.

> Išeitis - salas pardavinėja kažkur. Nusipirkai - ir pagal savo įstatymus ten gyveni, nieko nerušindamas. Kaupi sau kriauklytes "pensijai"...

Nėra jokio skirtumo sala ar ne sala. Visa žemė pasaulyje yra pasidalinta reketininkų grupių, pasivadinusių vienokiomis ar kitokiomis valdžiomis, kurios turi monopolinę teisę reketuoti konkrečioje teritorijoje gyvenančius žmones. "Reketuoti" šiuo atveju yra vartojamas tiesiogine prasme - imti mokestį ne už kažkokią paslaugą kurią pats užsisakei, o už tai, kad prašantis duoklės su tavimi fiziškai nesusidorotų.

--
Doc