Tema: Re: Zemes paskirties keitimas - kam tai reikalinga?
Autorius: RaR
Data: 2009-06-09 16:37:22
Ne, valdziai turi paklusti. Cia kalba eina apie daugumos zmoniu ir to pasekoje valdzios ideologinius isitikinimus. Liberalesnese visuomenese manoma, kad per daug planuoti nebutina, totalitarinese visuomenese planuojama absoliuciai viskas. As prisilaikau nuomones, kad per daug planuoti nebutina, reikia daugiau pasikliauti naturaliais desniais ir procesais. Todel ir diskutuoju, noreciau kad butu daugiau laisves bet zinau, kad negaliu daryti kitaip nei dabar nustatyta.
 
"Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:h0lnqm$mi$1@trimpas.omnitel.net...
> nesuprantu termino "ideologiniu isitikinimu'.
> tipo savivaldybė nusprendžia, kad reikia planuoti, užsako bendrąjį planą, o žmogelis pareiškia, kad jo ideologiniai įsitikinimai kitokie ir dar ką nori?
> 
> dėl antros dalies, nežinau kas kur, bet atiduodant vadžias į kiekvieno rankas, ar nebūtų taip, kad išvis neliktų žalių plotų?
> 
> "RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:h0ln5d$v4p$1@trimpas.omnitel.net...
>> Apie pletra ypac ilgalaike, jau rasiau. Ar ji labai reikalinga, priklauso nuo ideologiniu isitikinimu. Be to, tikriausiai, ne taip daznai tas planas buna igyvendintas. Kazkaip aplink mane liko daug maziau zaliuju zonui, nei maciau bendrajame plane.
>> 
>> "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:h0lmpp$uem$1@trimpas.omnitel.net...
>>> "RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:h0lmac$th0$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Kai kalbama apie gana abstrakcius visuomenes interesus, valstybes interesus, kad daroma "liaudies vardan", darausi itarus. Man labiau suprantami kazkokie konkretesni interesai.
>>>> 
>>> 
>>> tai kaip tik ne abstrakčius niekuo nepagrįstus, o tokius: kad numatyti visuomenės interesus savivaldybė samdo specialistus atlikti 
>>> bendrąjį planą, jis apima daugelį sričių, atskiros dalys daromos su tos srities specialistais. va pagal jį ir numatoma plėtra, juo ir remiasi
>>> ką nors leisdami ar ne. o ne abstrakčiai ką susigalvoja.