Tema: Re: Slidinėjimas tempiant mašina
Autorius: T:\)
Data: 2010-01-07 15:53:14
imho vartyk kaip nori, bet uz huliganiska nubaus :) 
Pirmiausia, tai huliganiskas vairavimas nebutinai tada kai kas nors turejo keisti kryti, tai gali buti ir tokie veiksmai del kuriu kas nors turetu keblumu. Pvz kad ir su saulemis aiksteleje, jei i ja galima ivaziuoti bet kam, tai sutik nelabai tikiesi ivaziuodamas i parduotuves aikstele, kad ten kas nors atleks skersas. Toliau slidininkas uzsikabines uz masinos tai kokia transporto priemone laikysi? :) Imho snieglente nera transporto priemone, o greiciau eismo dalyvis - pesciasis. Taigi ka veikia virve priristas pesiasis velkamas keliu? :) O jei jau lenksi prie transporto priemones, tai tad kur jusu zibintai, stabdziai, tech apziuros talonas, vaistinele, gesintuvas ir t.t. :)


T:)


"Martozo" <martozoistrinti@xxx.lt> wrote in message news:hi4nhf$lqo$1@trimpas.omnitel.net...
> >"Linas Petkevičius" <linas@NONONOinfonova.lt> wrote in message news:hi4j86$eji$1@trimpas.omnitel.net...
>> Speju 124-1 (keleivių vežimo taisyklių pažeidimas), 124-2 (kelių  eismo 
>> taisyklių pažeidimas  dėl chuliganiškų paskatų, keliantis pavojų eismo 
>> saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui)
> 
> 124-1 yra žmonių vežimo taisyklių pažeidimas. Ar čia tos pačios taisyklės kur kalbama KET XXV skyriuje? Jei taip, tai neapima vilkimo.
> Automobilis – bet kokia motorinė transporto priemonė, skirta važiuoti keliu, vežti krovinius ir (ar) keleivius arba vilkti kitas transporto priemones.
> Transporto priemonė – priemonė žmonėms ir (arba) kroviniams, taip pat ant jos sumontuotai stacionariai įrangai vežti. Ši sąvoka taip pat apima traktorius, savaeiges mašinas ir eismui ne keliais skirtas transporto priemones.
> Snieglentė transporto priemonė. Šiuo atveju automobilis kitą transporto priemonę velka. XXV netaikomas.
> 
> Manau realiau, kad bandytų pripaišyti 124-2 pavojingas ir chuliganiškas vairavimas.
> Kad būtų pavojigas, reikia "vienu metu ar paeiliui padarant kelis eismo taisyklių pažeidimus, keliančius grėsmę eismo saugumui, taip pat Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs pavojingą situaciją, tai yra privertęs kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti".
> Jokios eismo taisyklės nepažeidžiamos.
> Iš toliau pamačius kitus eismo dalyvius (tame tarpe ir policiją) sustoji (tai galima padaryti visame atokiame kelyje) ir palauki kol jie nebetrukdo. Tokiu atveju tempimas vyksta tik esant 2 eismo dalyviams (mašina ir snieglentė) ir jie teigia, kad Jų eismo saugumui grėsmės nebuvo bei jiems nereikėjo staigia keisti judėjimo greičio, krypties ar imtis kitų veiksmų saugumui užtkrinti.
> 
> "Chuliganiškas vairavimas, tai yra kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, keliantis pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui". Vėl gi - jokios eismo taisyklės kaip ir nebuvo pažeistos.
> 
> 
> P.S. Klausinėju, nes visai smagus dalykas ir planuoja tai pakartoti dar kartą prieš tai įvertinęs nuobaudos riziką.
> P.P.S. Perskaitęs chuliganiško vairavimo apibrėžimą taip ir likau nesupratęs už ką baudžia tuos, kurie po aikšteles draskosi? Nes akcentas juk kad pažeidžiamos kelių eismo taisyklės dėl chuliganiškų paskatų ir kad šis pažeidimas kelia pavojų. Vėl gi jei vienas sau driftini aiikštelėje, kokias eismo taisykles pažeidi?
> P.P.P.S. Įdomu ar kas nors nubaustas už chuliganišką vairavimą, kai jis yra vienintelis eismo dalyvis (arba visi eismo dalyviai sako, kad jokio pavojaus nebuvo) yra nuėjęs toliau pirmos instancijos teismą skundžiant tokį sprendimą?