Tema: Re: Duonkepė x
Autorius: Junda
Data: 2011-01-13 15:36:03
Užpilk šiltu vandeniu į labai švarų indą, uždenk plėvele, joje skylutes 
padaryk ir šiltai laikyk.

Visokių raugų receptų yra čia:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?automodule=blog&blogid=16216&cmd=showentry&eid=7516


On 2011.01.13 13:34, ALORA wrote:
> nu bet tokai juoda nesigauna, gaunasi tik tamsesnė. O kaip raugti raugą
> iš miltų? Kažkuo užpilti?
>
> "Tadas" <tadas@tadas.com> wrote in message
> news:igmf2b$kg4$1@trimpas.omnitel.net...
>> raugas labai paprastas ir net nemaitinu jo, nes kepu kas 2-3 savaites,
>> duonos užtenkia tokiam laikui, ji puikiai išsilaiko. raugą nesunkiai
>> galima pasigaminti pačiam parauginus ruginiu ir kvietiniu miltu.
>> paskui kiekvieną kartą kepant duona atidedamas reikiamas kiekis kitam
>> kepimui. procesas labai paprastas, laiko daug neužima. tešla padaroma
>> labai paprastai: norimi rūpus miltai (rūginiai - gausis tikrai
>> lietuviška juoda duona (ruginė) / rūginiai us kvietiniais miltais
>> šviesesnė duona), druska, medus, sumaišyti, tada sudėti į formas, parą
>> parauginti, tada valandą kepti ir viskas ;)
>>
>
>