Tema: Re: Duonkepė x
Autorius: shadow
Data: 2011-01-13 10:22:45
"Junda" > parašė> Aš nesu buvus kepykloje, bet dažnai verčiu miltų ir kepinių priedų aprašus, plaukai šiaušias ko tik ten kepyklose nededa, kad padidintų  masę, pailgintų galiojimą, pridėtų skonio, atlipdytų nuo skardos ir pan.

As niekada nelendu i diskusijas apie tai,ko neismanau. Kruva metu betarpiskai dalyvavau duonos gaminiu kepimo versle.Ir turiu pripazinti,jog yra sermegines tiesos Tamstos teiginiuose. Gal kiek patirstintai,bet yra... :(
Todel,kaip jau minejau,susitikus tradicines lt duonos kepeja,teko tik liudnai konstatuoti,jog masine pramonine produkcija vis maziau norisi vadinti Duona :(
Ir kaip taisykle-kuo stambesne,modernesne kepykla,tuo nenaturalesni gaminiai. Nes neimanoma kompiuterinemis programomis kontroliuoti maisto  gamyba. Vien jau skirtinguose regionuose ar skirtingu veisliu rugiai,miltams suteikia skirtingas savybes.
P.s. 
Pvz: panevezio malsena jau nuo senu laiku i miltus deda tam tikru priedu (zinau is pirmu lupu). Tiesa,galbut ne i visas rusis. Tad ju miltus sumaise vien su vandeniu jau neturesit naturalaus produkto ;)