Tema: Re: Patvirtintos dalis aukstojo mokslo studiju kainu (400kb)
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-07-08 08:29:34
> Ta pati šunauja prieš tai rašė iš kur tas milijardas atsirado (Būtingė), bet 
> kai skaitoma atsietai,
> pametama chronologija....
> 
Vadinasi Butinges terminalo statyba finansavo blogieji amerikonai.

> Vienas litas - tipinis finansinis aktas reiškiantis "turtas&isipareigojimai" 
> pereina kitam fiziniam/juridiniam asmeniui.
> Naudojamas apskaitai.
> 
Arba kitaip - manipuliacijos. Pavyzdziui kaip Kruonio ar Kauno elektrines LEO perima uz 1 lita

> Moka šiaip tiek, už kiek sutinka dirbti palyginus su galimomis 
> alternatyvomis.
> 
Mazeikieciai butu sutike dirbti ir uz $10. Jiems alternatyvos nebuvo.

> 30 000 000 000/150 000 000 = 200 kartų.  200 kartų po 100% prieaugio. 
> Kažkoks kosmosas.
> 
Dolerio atzvilgiu savo skaicius gali padauginti dar is 2

> Kam čia su Lietuvos metiniu biudžetu lygint, geriau lyginam su Mariano 
> įdubos gylio pokyčiais. Paprasciau - Obuoliai ir apelsinai...
> Abu apvalus, auga ant medžių, bet ir tiek.
> 
Sunauja kiekviena diena pateikia tokius palyginimus.

> Vėjai, neperka nes perkant oficialiai monopoliniai muito mokesčiai paverčia 
> verslą nuostolingu, tuo tarpu šešėlinis verslas (be muitų) veža tą kurą
> ir važinėja kuo puikiausiai. Ir Baltarusiai senai jau nevien Žiguliais bei 
> Moskvyčiais važinėja.  Tai jie kosminių pulsacijų pagalba
> savo automobilius girdo?
> 
....
> Dabar įsivaizduok, kas būtų buvę šiandien, jei pardavimo priežasčių iš viso 
> būtų pavykę išvengti. 
> 

Specialiai paciam idesiu Mazeikiu gamyklos darbininko komentara is DELFI. Sia tema su juo ir diskutuok, nes mane labiau domina skaiciai
---

Naftinis, 2008 07 11 06:48
>Kardas, 2008 07 10 23:44 NE PARDUOTI, O NACIONALIZUOTI IR VARYTI LAUK TUOS LENKUS.
Toks atvejis gamyklos istorijoje jau buvo. Pasekmė:gamykla buvo išvogta,nuvaryta iki bankroto, supūdyta, o direktorius prarado galvą, kuri iki šiol nesurasta. Manai bus pigesni degalai? Juokinga. Kai gamykla jų nebegamins už tokią pat kainą pirksi ruskinius, kurie suės tavo "bulkos" variklį per du metus.

Naftinis, 2008 07 10 18:34
Šnekat visokius vėjus, vistiek nieko nesuprantat nei naftos perdirbime, nei prekyboje naftos produktais. Aiškinu nesuprantantiems. Kodėl gamykla buvo parduota "Viljamsui? Todėl, kad lietuviai ją nuvarė iki bankroto. Viskas buvo išvogta, išparceliuota, gamykla 7 mėnesius per metus stovėdavo. galu gale netgi direktorius susidėjęs su Tulpiniais padėjo galvą. Atsimenat? Gamykla virto metalo laužu su kiaurais vamzdžiais. Atiduot rusui, kuris galėjo garantuoti aprūpinimą žaliava, bet užlopius vamzdžius (jei tai pavyks) reikėjo dirbti Rusijos rinkai gaminant daugiausiai 92 oktano benziną. O jei nepavyks - gamyklą likviduoti ir tenkintis Būtingės terminalu eksportuojant juo degalus į vakarus, jei kas bepirks. Toks pat variantas buvo įvykdytas Bulgarijoje tų pačių rusų. Ten jų nupirktos gamyklos nebėra, bet yra terminalas aprūpinantis visus Balkanus rusiškais degalais. Jūsų "Audinės" juo būtų važiavusios 2-3 metus. Ne daugiau.Buvo pasirinktas "Viljamsas". Parduotas su nuostoliais Lietuvai, plius "ratas draugų" dar nuo to gerai ir pasipelnė. Tačiau amerikonai ne lopė skyles, o keitė vamzdžius. Gamykla pradėjo dirbti be pertrūkių, pradėjom gaminti 95 benziną, išėjom į Europą, pasirodė pelnas. Rusijos gigantas "YOUKOS" pasiūlė amerikonams didelius pinigus už fabriką. Amerikonai ir pardavė. "YOUKOS" tęsė pradėtą darbą. Sekėsi puikiai. Pamatas geram gamyklos darbui amerikonų buvo jau pastatytas. Pradėjom gaminti 98 oktano benziną, ekologiškai labai švarų ir vieną greiausių Europoje, besierį dyzeliną. Bet va, "YOUKOS" šeimininkas , ponas CHodorkovskis, per rinkimus į Rusijos dūmą sumanė paremti Putino opoziciją - dešiniasias partijas. Už tai jo kompanija buvo sužlugdyta, o jis pats pasodintas į kalėjimą "už mokesčių slėpimą".

Mulkiui, 2008 07 10 20:15
Esi tikrai mulkis. Šalmai buvo ir prie ruso. Nedirbi, matyt, gamyboje, nematei ir nežinai. Prie ko baigėsi vagystės ir aferos? Prie "Viljamso". Kai amerikonas išėjo, vagys manė ,kad vėl atėjo jų laikai, bet ir rusas nebeleido vogti. Tokia tvarka liko ir prie lenko. Aš dirbu pagrindinėje gamyboje. Pas mus nėra nė vieno lenko. Jei lenkas panorės pasodinti į mano vietą saviškį, jį reiks mokyti penkis metus. Tegu ateina ir mokosi. Priimsim. Ir lietuviškai dar išmokinsim. Per kapitalinį remontą teko dirbti su jų darbininkais ir specialistais. Tokie pat žmonės, kaip ir mes. Buvo pora pijokėlių. Pora iš dvidešimties. Bet pusė tikrai buvo labai nuoširdūs ir geri žmonės. Kai kurie netgi pradėjo mokytis lietuviškai, kas labai maloniai nuteikė. Sutik, gamykloje yra ir tokių, kurie po 20 metų pragyveno Lietuvoje, o lietuviškai nekalba ir mažai ką besupranta. Išvada: skirtingas kultūrinis išsilavinimas ir lygis.

Naftinis, 2008 07 10 19:10
"YOUKOS" kompanija, Rusijos teismų sprendimu, liko skolinga valstybei milijardus. Kaip grąžinti skolą? Buvo paskelbtas konkursas akcijų paketo pardavimui. Brangiausiai už akcijų paketą, apie 58% pasiūlė viena stambiausių (antra ar trečia Europoje) Lenkijos kompanija "PK ORLEAN". Rusai ir pardavė. Ne LIETUVA pardavė, o "YOUKOS" savo akcijų paketą su valdymo teise. Galėjo ir atsisakyti, nes prieš pat pardavimą, kai "Mažeikių naftą" jau niekas nebevaldė, vėl buvo lietuviškas bardakas, kilo didžiulis gaisras mazuto giluminio perdirbimo įrenginyje. Bet lenkai nupirko ir pasielgė kaip sąžiningi žmonės. Ką padarė "PK ORLEAN"? Surengė tokį kapitalinį remontą, kokio gamyklos istorijoje dar nebuvo. Atstatė sudegusį įrenginį, kuris gamina beveik pusę gamyklos šviesiųjų produktų, pastatė dar du įrenginius, kurie iš dujų-beveik šalutinio produkto- dar išspaudžia benzino, modernizavo ir vis dar tebemodernizuoja senus įrenginius. Jie pasiūlė vyriausybei nupirkti iš jos likusias apie 30% akcijų (ne paketo ir neturinčių valdymo teisių) už labai gerą kainą, ir vyriausybė net neabejojusi jas pardavė, o didžiausią dalį pinigų skyrė gražinti nuvertėjusias rublines santaupas gyventojams. Buvo taip? Buvo. Dabar gamykla dirba visu pajėgumu. Jei prieš 15 metų jau nebeįstengėm perdirbti 4 milijonų tonų per metus, dabar jau siekiam tikslo maksimalaus, ką gali gamykla - 12 milijonų. Mokesčių sumokama virš 2 milijardų litų per metus. Kas 5-6 litas respublikos biudžete - "Mažeikių naftos". Apie degalų kainas. "Kazokai ir rusai tokių kainų nebūtų sukėlę". Juokinga. Veškit iš "kazokų ir rusų". Kas neleidžia. Ir dalis yra įvežama. Tik ar degalai pigesni? Ne. Bet blogesni tikrai. Didelę degalų kainos dalį sudaro ŽALIAVOS kaina, kuri dabar apie 140 USD, trečdalį kainos sudaro VALSTYBĖS NUSTATYTI AKCIZAI, 5% pasiima degalinė ir tik apie 10% perdirbėjas, kuriam reikia mokėti atlyginimus, remontuoti įrengimus, kurie irgi dėvisi, mokėti už elektrą, vandenį ir t.t.

Naftinis, blin, 2008 07 11 06:44
Mažeikių naftoje" dirbu labai daug metų. Mačiau darbą sovietmečiu, kai buvo planai ir metų gale buvo tokie baisūs apkrovimai, kad manėm išlėksim į orą. Buvo įdomu dirbti. Mačiau betvarkę atgimimo laikais, kai buvo vagiama viskas, ką buvo įmanoma pavogti. Mačiau, kaip sunkiai kilo gamykla "Viljamso" laikais. Bet atsigavo, nors jau nebetikėjom, kad tai įvyks. Mačiau suklestėjimą "YOUKOS" laikais. Patys geriausi atsiminimai. Mačiau didžiulio gaisro padarinius - paties gaisro ne, buvo išeiginė. Galvojom, kad niekas nebepirks. Nupirko, atstatė, vėl dirbam tokiais pajėgumais, kaip prie sovietų. Ir žmonės jaučia. Aš esu darbininkas. "Verdu" benziną. Nusimanau perdirbime ir jo kokybėje. Mano alga "prie lenko" pakilo trečdaliu ir sudaro dabar 3200 -3400 litų "į rankas". Aišku, čia aš pats irgi stengiausi Šiais metais pakils dar dešimtadaliu.

Lerva, to: HA HA HA, 2008 01 28 14:14
Vos tapęs premjeru, Paksas pareiškė, kad sutartis su "Williams" nėra dar gera ir ją reikia tobulint. Buvo sudaryta "tobulinimo" grupė su Maldeikiu priešaky. Beveik pusmetį ši "tobulinimo" grupė tobulino sutartį. Paksas žurnalistams aiškino "viskas vyksta pagal planą ir greit galėsim pasirašyt". Pakso "tobulinimo grupė" taip nutobulino sutartį, kad sutartyje nebeliko praktiškai jokių saugiklių apsaugančių "MN" ir faktiškai atrišo "Williams" rankas, atleido nuo bet kokios atsakomybės nesėkmės atveju. Taip "nutobulinęs" sutartį, Paksas apsiverkia, pasako graudžią kalbą, runkeliai irgi apsiverkia, Paksas atsistatydina. Palieka savo paties privirtą košę srėbti kitiems. Tenka srėbti, tenka aukotis, aukoti savo reitingus, gelbėti "MN" ir valstybę. Visa tai tenka daryt konservatoriams. Apie Pakso "patobulinimus" sužinoma tik šiam atsistatydinus, nieks nesikišo ir netrukdė Paksui, nieks tada net minties neturėjo, kad šis veikėjas tokią kiaulę pakiš.

Kaip vėliau išaiškėjo, Paksas sutartį blogino ir atsistatydino "Lukoil" nurodymu. Buvo tikimasi, kad Lietuva neišdrįs pasirašyti tokios "pagerintos" sutarties ir puls į "Lukoil" glėbį. Tačiau išdrįso ir nepuolė, o žmonės užuot padėkoję konservatoriams už tokį pasiaukojimą (nemanau kad kokia nors kita partija ryžtūsi taip pasiaukot) iki šiol koneveikia juos paskutiniais žodžiais, pila purvą ir pamazgas. Ir atvirkščiai, liaupsina niekšelį parsidavėlį Paksą, suvaidinusį tautos didvyrį.

Bulgarijoje naftos gamykla ir terminalas buvo atiduoti rusams. Siuo metu Bulgarijos naftos gamykloje svilpauja vejai.

Nepakilo Paksiui ranka pasirašyt tokios blogos sutarties, jo dėka ir pasidariusios bloga. Bet Paksas savo tikslo neigyvendino, kad Mazeikiu Nafta atiduoti Lukoilui uz 1 lita. Tik konservatoriu deka Mazeikiu Nafta eme dirbti be Lukoilo. Veliau Lietuvos biudzetas uz 30% mazeikiu naftos gavo milijardus is rusu, o dar veliau uz mazeikiu nafta gavo milijardus is lenku. Visi sie milijardai panaudoti buvusiu rusu kolaborantu valdziai itvirtinti. Lietuva ir toliau visiskai priklausoma nuo Rusijos energijos. Tuo tarpu estu priklausomybe nuo Rusijos siuo metu nevirsija 5%. Todel nereikia buti pranasu, kad numatyti kokia veikla uzsiimines Paksas kai gaus valdzia....