Tema: Re: Vel apie salies skola
Autorius: Alvidon
Data: 2011-09-27 23:34:40
Jau kelis dešimtmečius matosi fotosintezės alternatyva: išsivysčiusios visuomenės nustoja daugintis :)

"Vasaris" <none@none.none> wrote in message news:j5ql76$oak$1@trimpas.omnitel.net...
> "Fred" <fred@takas.lt> wrote in message news:j5pvvf$thh$1@trimpas.omnitel.net...
>>    Paskaiciau Delfistu straipsni http://verslas.delfi.lt/business/article.php?id=50034082 ir vel prisiminiau sena savo klausima apie valstybiu skolas.
>>    Sikart skamba taip, kaip suprantu, visos be isimties valstybes turi kazkokia tai skola (external debt), vienu ju ta skola yra didesne uz BVP, kitu - vos keli % BVP. Kyla klausimas, pasaulio mastu vedama "juodoji buhalterija", jei visos be isimties salys yra skolingos?
> 
> 
> Jokios juodos buhalterijos nėra. Yra tik daugiau ar mažiau juodas tikėjimas, kad kažkas apmokės skolas pagal įsivaizduojamą jų vertę X. O tikėjimu (t.y. numatymu, visiškai neparemtu jokiais faktais/blaiviu protu) yra itin lengva manipuliuoti. Ir visiškai nesvarbu, ar individo, ar įmonės, ar banko, ar valstybės ar regiono ar pasaulio finansų sistemos mastu. Ir kuo tas tikėjimas juodesnis, tuo juodesnis yra engimas piramidės pagrindo apačioje, o viršūnėlės vis daugiau svaiginasi puikiai suvokdamos kas vyksta ir savo totalią galingujų latentinę impotenciją. Laikas nuo laiko atsiranda gudručių, kurie vis dėl to turi išmonės pasinaudoti šituo surišančiu dualizmu ir tarp potencialų skirtumų uždirba, perpumpuoja vertę kur jiems pasirodo geriau. Tai gali būti ir parazitai, gali būti ir filantropai, bet jie visi semia iš tos pačios sistemos kibiro. Iki kapitalizmo egzistavusios sistemos iš esmės engė žmogų. Dabar kapitalizmas engia daugiau biosferą, bet ana tai juk irgi ne guminė, nebent būsimieji tėveliai rindami vaikui genų rinkinį, kaip baziniam komplektui visada gaus fotosintezės geną ;-)