Tema: Re: Gero samagono kainos
Autorius: Igaliotinis
Data: 2018-01-16 23:19:30
matyt smokehead'as papuole

"Sail" <bambarbya.kirgudu@gmail.com> wrote in message 
news:p1ac3c$5n8$1@trimpas.omnitel.net...
> Ir ne visada gerimas is pirmo karto atsiskleidzia.
>
> Kazkada gavau Bushmills prabangesni buteli, tai pirma syki paragavus 
> pasirode neskanus.
>
> Bet paskiau kaip saldainis suejo, geriant po 20 gramu per syki. Iki siol 
> geri prisiminimai.
>
> Nors buvo papuoles ir viskis uz brangiai, kuris smirdejo sudegusiomis 
> padangomis, ir nu niekaip ten nieko geresnio pajusti nepavyko. Reiskia ne 
> man darytas produktas.
>
> "Dainiushas" <skirdain@gmail.com> wrote in message 
> news:p1907d$6lg$1@trimpas.omnitel.net...
>> +
>>
>> 12/18/2017 7:11 PM, Bronco rašė:
>>> On 2017-12-18 17:33, fenix@h wrote:
>>>> ilgai
>>>> islaikytas viskis buna stipresnio skonio, bet ypac svelnus
>>>
>>>
>>> Išlaikytas įgauna skonio vientisumo, kai nepajusi, jog skonis sau,
>>> alkoholis sau, spalvos sodrumo, dėl ilgo išlaikymo bačkose, ir kas
>>> svarbiausia, jame jau būna ne tik skonis, bet ir poskonis. Švelnumas,
>>> tai toks, by design reikalas. Kai kurie viskiai jau sukurti tam, kad
>>> nebūtų švelnūs.
>>>
>>> Geri išlaikyti viskiai dažnai pribloškia savo skoniu pačiais pirmais
>>> gurkšniais ir po to lėtai ragaujant vieną porciją ar dvi. Jei tu ji
>>> dubasinsi kaip pigų viskį ar degtinę, po trečio stiklo jau ypatingo
>>> efekto nejausi, nebent specialiai susikoncentravęs stengsiesi. Bus
>>> malonu ir tiek. Tad, esant ribotiems resursams, geriau brangius viskius
>>> degustuoti po stiklą ar du į vakarą, o lietuviškai "šventę švęst" lupant
>>> kažką pigesnio.
>>>
>>> Taip pat būna aštresni viskiai, pvz. dūminiai, kurie veikia šiek tiek
>>> kitaip, t.y. pirmieji gurkšniai gali pasirodyti labai aštrūs, bet
>>> geriant antrą ar trečią stiklą tu pradėsi jausti įvairius skonio ir
>>> poskonio niuansus, net labai malonų saldumą liekantį burnoje, nors iki
>>> tol tau jis atrodė absoliučiai sausas, brutalus ir atsiduodantis dūmais.
>>>
>>> Tiems kas tuo nesidomi, neragavo, nedegustavo, savo skonio nelavino, aš
>>> iš viso nesiūlyčiau reikšti savo nuomonės aiškinant, jog "nieko ten
>>> nėra, viskas melas, geriama tik dėl alkoholio", nes norint nuomonę
>>> turėti, reikia tuo dalyku domėtis.
>>>
>>> Kaip aš nedrįsčiau aiškinti austrių mėgėjų forume, jog visos jos šūdas
>>> ir kažkokie gyvi snargliai, nes aš asmeniškai jų nevalgau ir nesuprantu
>>> kame ten malonumas, taip geriau ir kitiems nebandyti aiškinti savo
>>> supratimą apie tai, apie ką jie supratimo neturi.
>>>
>>>
>>
>