Tema: Re: Gero samagono kainos
Autorius: Amtrak
Data: 2017-12-18 20:15:42
tau dar stowi?

On Mon, 18 Dec 2017 19:11:57 +0200, Bronco wrote:

> On 2017-12-18 17:33, fenix@h wrote:
>> ilgai
>> islaikytas viskis buna stipresnio skonio, bet ypac svelnus
> 
> 
> Išlaikytas įgauna skonio vientisumo, kai nepajusi, jog skonis sau, 
> alkoholis sau, spalvos sodrumo, dėl ilgo išlaikymo bačkose, ir kas 
> svarbiausia, jame jau būna ne tik skonis, bet ir poskonis. Švelnumas, 
> tai toks, by design reikalas. Kai kurie viskiai jau sukurti tam, kad 
> nebūtų švelnūs.
> 
> Geri išlaikyti viskiai dažnai pribloškia savo skoniu pačiais pirmais 
> gurkšniais ir po to lėtai ragaujant vieną porciją ar dvi. Jei tu ji 
> dubasinsi kaip pigų viskį ar degtinę, po trečio stiklo jau ypatingo 
> efekto nejausi, nebent specialiai susikoncentravęs stengsiesi. Bus 
> malonu ir tiek. Tad, esant ribotiems resursams, geriau brangius viskius 
> degustuoti po stiklą ar du į vakarą, o lietuviškai "šventę švęst" lupant 
> kažką pigesnio.
> 
> Taip pat būna aštresni viskiai, pvz. dūminiai, kurie veikia šiek tiek 
> kitaip, t.y. pirmieji gurkšniai gali pasirodyti labai aštrūs, bet 
> geriant antrą ar trečią stiklą tu pradėsi jausti įvairius skonio ir 
> poskonio niuansus, net labai malonų saldumą liekantį burnoje, nors iki 
> tol tau jis atrodė absoliučiai sausas, brutalus ir atsiduodantis dūmais.
> 
> Tiems kas tuo nesidomi, neragavo, nedegustavo, savo skonio nelavino, aš 
> iš viso nesiūlyčiau reikšti savo nuomonės aiškinant, jog "nieko ten 
> nėra, viskas melas, geriama tik dėl alkoholio", nes norint nuomonę 
> turėti, reikia tuo dalyku domėtis.
> 
> Kaip aš nedrįsčiau aiškinti austrių mėgėjų forume, jog visos jos šūdas 
> ir kažkokie gyvi snargliai, nes aš asmeniškai jų nevalgau ir nesuprantu 
> kame ten malonumas, taip geriau ir kitiems nebandyti aiškinti savo 
> supratimą apie tai, apie ką jie supratimo neturi.