Tema: Re: naminis jogurtas
Autorius: eSSas
Data: 2012-03-20 18:36:06
2012-03-20 17:42, Daiva D. rašė:
> Aš tai siūlau piršto nekaišioti. Ant jo irgi visokios floros ir faunos yra - ims ir užaugs piene vietoj laktobacilų.

Jei rankos plautos ir dedi "zakvaske" - dzin ta flora. Jogurtine ja 
nukonkuruos savo kiekiu

S.

> "audrius"<audriusTRINTI@TRINTIcablenet.lt>  wrote in message news:jk8bg8$gm7$1@trimpas.omnitel.net...
>> karoce, patirtis tokia:
>> 1 kartas - dariau su Rimi Alpenrose naturaliu jogurtu, dejau gal tik kokius ~2saukstus (nes buvo like tik pagrandukas) i 2L 2.5% pieno, gal siek tiek per karsto, galejau pirsta islaikyt max 10s, palikau stovet ant virykles per nakti, gavosi grynas kaimiskas zele konsistencijos rygpienis, labai skanus, bet tikrai ne jogurtas :)
>> 2 kartas - dariau su Bios melyniniu, visas pakelis ant 1L pieno, sykart siek tiek labiau pravesusio, galejau pirsta islaikyt ikishes - po to puoda uzdengiau pledu siltai, po nakties gavosi labai neblogas jogurtas, konsistencija visiskai kitokia nei pirma karta o ir rugstumo tokio nebuvo, tai vat ir nezinau, ar cia padejo apdengimas, ar proporcijos riebesnes, ar pienas pirmasyk buvo per karstas
>>
>> "audrius"<audriusTRINTI@TRINTIcablenet.lt>  parašė naujienų news:jjprr2$iej$1@trimpas.omnitel.net...
>>> sveiki, kaip be ypatingu priboru pasigamint subj.?
>>> esu mates akies krasteliu dideli naminio jogurto puoda, bet daugiau no idea kaip padaryt
>>>
>>> pasidalinkit tie, kuriems pavyko (ir kuriems ne)