Tema: Re: naminis jogurtas
Autorius: Daiva D.
Data: 2012-03-20 17:42:12
Aš tai siūlau piršto nekaišioti. Ant jo irgi visokios floros ir faunos yra - ims ir užaugs piene vietoj laktobacilų.

"audrius" <audriusTRINTI@TRINTIcablenet.lt> wrote in message news:jk8bg8$gm7$1@trimpas.omnitel.net...
> karoce, patirtis tokia:
> 1 kartas - dariau su Rimi Alpenrose naturaliu jogurtu, dejau gal tik kokius ~2saukstus (nes buvo like tik pagrandukas) i 2L 2.5% pieno, gal siek tiek per karsto, galejau pirsta islaikyt max 10s, palikau stovet ant virykles per nakti, gavosi grynas kaimiskas zele konsistencijos rygpienis, labai skanus, bet tikrai ne jogurtas :)
> 2 kartas - dariau su Bios melyniniu, visas pakelis ant 1L pieno, sykart siek tiek labiau pravesusio, galejau pirsta islaikyt ikishes - po to puoda uzdengiau pledu siltai, po nakties gavosi labai neblogas jogurtas, konsistencija visiskai kitokia nei pirma karta o ir rugstumo tokio nebuvo, tai vat ir nezinau, ar cia padejo apdengimas, ar proporcijos riebesnes, ar pienas pirmasyk buvo per karstas
> 
> "audrius" <audriusTRINTI@TRINTIcablenet.lt> parašė naujienų news:jjprr2$iej$1@trimpas.omnitel.net...
>> sveiki, kaip be ypatingu priboru pasigamint subj.?
>> esu mates akies krasteliu dideli naminio jogurto puoda, bet daugiau no idea kaip padaryt
>> 
>> pasidalinkit tie, kuriems pavyko (ir kuriems ne)