Tema: Re: naminis jogurtas
Autorius: Daiva D.
Data: 2012-03-14 21:02:52
Pirkdavau litrą pieno iš Kamarausko (tikrai geras, šviežias, švarus pienas), supildavau mažą indelį "Dobilo" jogurto, truputį pašildydavau įstačius į karštą vandenį, ir per naktį būdavo jogurtas.

"audrius" <audriusTRINTI@TRINTIcablenet.lt> wrote in message news:jjqb6o$8so$1@trimpas.omnitel.net...
> hmm, tai jei paprasciau:
> kuo geresnis pienas + bakterijos is gero jogurto + laikyti siltai para (gal trumpiau?)
> 
> "tranzoo" <laisku@nera.net> parašė naujienų news:jjpu6h$mat$1@trimpas.omnitel.net...
>> 1 budas.
>> kambario temperaturos UAT pasterizuotas pienas + activia indelis. laikyt 
>> siltai para
>> 
>> 2 budas.
>> pakaitini namini (neseparuota karves) piena iki virimo bet neuzverdi 
>> (pasterizuoji), atvesini iki tokios temperaturos, kad gali islaikyt pirsta 
>> (apie 40-50­ °C) + naturalaus balkanu (graikisko, turkisko, bulgarisko) 
>> jogurto. laikai arba termose arba siltai apvyniojes kuomnors siltu, kad kuo 
>> ilgiau issilaikytu siluma.
>> 
>> --
>> T
>> 
>> "audrius" <audriusTRINTI@TRINTIcablenet.lt> wrote in message 
>> news:jjprr2$iej$1@trimpas.omnitel.net...
>>> sveiki, kaip be ypatingu priboru pasigamint subj.?
>>> esu mates akies krasteliu dideli naminio jogurto puoda, bet daugiau no 
>>> idea kaip padaryt
>>>
>>> pasidalinkit tie, kuriems pavyko (ir kuriems ne) 
>>