Tema: Re: naminis jogurtas
Autorius: Ruta
Data: 2012-03-16 18:44:20
Šiuo atveju tai, kad pienas pasterizuotas - vienareikšmiškai gėris, nes 
priešingu atveju tai tikrai negausi jogurto, o geriausiu atveju rūgpienį 
:) Taip kad pasterizuotas pienas + jogurto bakterijos viskas yra teisingai.

Problema, jei nesigauna "taip kaip reikia" yra labiau pieno riebumas. 
Jogurtas vienareikšmiškas tuo skanesnis, kuo iš riebesnio pieno 
pagamintas. Kuo liesesnis pienas, tuo jogurtas rūgštesnis.

Am 16.03.2012 16:48, schrieb Povilas:
> Visame sitame "naturaliu" jogurtu gaminime is parduotuvinio pieno yra
> vienas labai didelis neaiskumas - ar tikrai naudojamas pienas,o ne koks
> nors pramoniniu budu pagamintas baltos spalvos surogatas ?
> Kadangi parduotuveje naturalaus (zalio) pieno neteko matyti ,jei neimti
> domen tu aparatu,kurie parduoda "ukininku " piena, tai as tikrai
> nedeciau vilciu i tai,kad gausis teisingas jogurtas is pasterizuoto
> pieno,kuriame neturetu likti jokiu gyvu bakteriju po pasterziavimo arba
> dar kitokio apdorojimo.
>
>
> "audrius" parašė naujienų news:jjvmaf$43m$1@trimpas.omnitel.net...
>
> nepagalvojau, kad bakteriju yra skirtingu
>