Tema: Re: naminis jogurtas
Autorius: audrius
Data: 2012-03-16 21:08:07
teisinga logika
panasu, kad gavau rugpieni :) idejau i 2L pieno tiek kiek buvo saldytuve likusio naturalaus jogurto (pagrandukas tik),
kitasyk meginsiu 100g ant 1L pieno

"Ruta" <rutapeter@online.de> parašė naujienų news:jjvr9g$8fm$1@trimpas.omnitel.net...
> Va visos šitos:
> http://lt.wikipedia.org/wiki/Lactobacillales
> 
> raugina pieną ir iš "saldaus pieno" padaro "rūgštų pieną" (tiksliau, ne 
> visai visos, bet iš lactobacillus genties). Kadangi jos visos 
> giminaitės, bet visgi ne tas pats, tai ir tas "rūgštus pienas" gaunasi 
> šiek tiek skirtingas. Rauginto pieno produktus žmonės žino ir vartoja 
> tikriausiai nuo pat tų laikų, kaip kad ir augina naminius gyvulius ir 
> geria jų pieną, ir visi tie produktai - rūgpienis, jogurtas, taip pat ir 
> kumysas ir dar ten visokie atsirado "natūraliai", priklausomai nuo tol 
> kokio gyvulio pienas ir kokia bakterijų populiacija tam krašte paplitusi.
> 
> Taip kad iš principo tas pats, o pagal skonį visgi skiriasi :) Bet 
> gaminant naminėmis salygomis, kadangi Lietuvos "naminės" bakterijos yra 
> gaminanččios rūgpienį, tai galėjo tavo "egzotes" jogurto bakterijas 
> nurungti... Juo labiau, kad man atrodo, mažokai tu jų įdėjai, jei tik 
> porą šaukštų, tiesa, nerašai, kiek pieno buvo.
> 
> Am 16.03.2012 16:30, schrieb audrius:
>> nepagalvojau, kad bakteriju yra skirtingu
>>
>> "Povilas"<geras@vilkas.lt>  parašė naujienų news:jjvlrs$3n3$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Tai,greiciausia,kad taip ir turejo gautis! Juk jogurtas,kazkokia tai
>>> prasme,irgi yra rugpienis. Nesu specas,bet turbut,kad skirtumas tik
>>> tame,kokios bakterijos atliko darba.
>>>
>>> "audrius"  parašė naujienų news:jjve92$q5b$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> karoce, dariau tiap: uzvirinau 2.5% parduotuvini piena, isjungiau - tada
>>> palaukiau kol atves ir sudejau ~pora saukstu naturalaus jogurto
>>> uzdengiau puoda, palikau per nakti
>>> gavosi 1:1 kaip geras kaimiskas rugpienis, taip ir turejo but? gal kazka
>>> praleidau? reikejo uzdengt kazkuo sandariu gal, gal i per karsta piena
>>> supyliau?
>>> karoce, konsistencija labai keista
>>>
>>> "audrius"<audriusTRINTI@TRINTIcablenet.lt>  parašė naujienų
>>> news:jjprr2$iej$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> sveiki, kaip be ypatingu priboru pasigamint subj.?
>>>> esu mates akies krasteliu dideli naminio jogurto puoda, bet daugiau no
>>>> idea kaip padaryt
>>>>
>>>> pasidalinkit tie, kuriems pavyko (ir kuriems ne)
>