Tema: Re: reiktu patarimo del "auksineplunksna.com"
Autorius: VNO
Data: 2009-01-25 15:18:39
> Kodėl diplominių darbų vertė arti nulio?
> Todėl, kad daromi atmestinai, daugumos neišmanant to, apie ką rašo. Iš to išplaukia ir [žmogus su diplomu] nelygu [specialistas], pirkti darbai ir kitokios mintys bei priežastys.

nes imho mokymo programa ir ypac pacio bakalaurinio darbo atlikimas yra tik viso labo tradicija, niekaip nesusijusi su realybe.

> Jeigu baigtų universitetą tik pvz. trečdalis dabar baigiančių, o išsimokslinimui ir išlaikymui skirtus pinigus panaudotume tik tam trečdaliui išugdyti, visai gali būti, kad studijų kokybė būtų ženkliai geresnė. O per eilę metų galima ir atsijoti visus, kurie eitų į mokyklas diplomų, o ne žinių ir noro būti specialistais.

dabar savo noru manau 2/3 baigia, kiti patingi mokytis.
be to kodel "eijimasdel diplomo" yra blogas, jei jis butinas patkti i darbdavio nustatyta atranka?
ar gi diplomas uz atranka praejusi darvus darys?
patis universitetai tvarkos nepadaro.
kas trukdo jau dabar univere daryti tai, ka tu rasai?
pinigu trukumas? sakyciau nenoras dirbti, nes daug reikes daryti.


> Ir tik nereikia man pasakot, kad nupirktas diplomas nieko nekeičia, o jį pirkęs asmuo gali būti geras specialistas. Tokiu atveju pradėkim nuo to, kad bet kuris žmogus be diplomo ar su pirktu juo _gali_būti specialistu. Kartais. O pabaikim tuo, kad žmogus su dplomu _privalo_ būti specialistas.

nupirktas diplomas nera problema. problema yra, kad su nupirktu diplomu asmuo __gaunas bakalauro laipsni__.
imho zodis "privalo" daugiau skirtas moralinei klausimo pusei, nes is praiktines puses rinkoje asmuo su pirktunepikrtu diplomu  nieko neprivalo ;)


VNO