Tema: Re: Plovas su aviena
Autorius: [pozherukas.namie]
Data: 2012-02-03 22:07:07
Viskas tvarkoj Povilai, aš nesu suabsoliutinęs nei plovo, nei prieskonių, 
nei uzbekų, nei ryžių :) Man tiesiog patinka skanus maistas, patinka 
tradicijos, patinka draugai, patinka bendravimas, patinka meditacija 
gaminant skanų maistą draugams...

"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:jgh0c1$e9r$1@trimpas.omnitel.net...
> Matai,suzinojau naujiena,kad sitas terminas tai uzbekisku ryziu 
> pavadinimas,o maniau,kad tai kazka bendro turi su tais azijiniais 
> kmynais - gyveni zmogus ir mokaisi ir uz tai esu dekingas!
> Bet vargu  ar del uzbekisko "autentiskumo" as pulsiu ieskoti susmirdusio 
> medvilnes aliejaus ir ji svilinti,kad atsiskirtu visos nereikalingos ir 
> nuodingos frakcijos,vargu ar meistrausiu kieme zidini ketaus puodui,vargu 
> ar ieskosiu paties ketaus puodo ir vargu ar savo smegenineje ijungsiu 
> jungikli,kuris man pasakys - teisingas plovas valgomis tik rankomis ir tai 
> dar reikia zinoti kuria ranka valgyti,nes su kita teisingas musulmonas tik 
> subine plaunasi.
>
> P.S.Jeigu antrais tarnavimo CA metais man nebutu priskyre "pamainos" is 
> Uzbekijos,tai gal dar ir skambetu man visa tai kas uzbekiska romantiskai, 
> bet kai maciau as tuos uriukus,maciau kaip jie elgiasi,kaip jie valgo ir 
> kt, tai gal as geriau jau valgysiu ryziu kose su mesa, nei uzbekiska 
> plova,kad tik kur nors genuose neuzsiciklintu kas nors uzbeekisko ir 
> kitame gyvenime neatgimciau ten.
>
> P.P.S.Pozerukai, nepriimk kaip kazko priesisko Tamstai is to ka dabar 
> susakiau - tiesiog isiliejo prisiminimai apie uzbekus.
>
>
> "[pozherukas.namie]"  parašė naujienų 
> news:jger1s$ehh$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Neturi 'Aliejus' uzbekiškų ryžių :(
>
> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message
> news:jgc2v2$ndo$1@trimpas.omnitel.net...
>>O tai "zira" is kokios nors Aliejus parduotuves netinka - yra kazkoks 
>>zenklus skirtumas?
>>
>> "[pozherukas.namie]"  parašė naujienų 
>> news:jg3dvn$lct$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> Devzira, tiek is Kijevo, tiek is Peterburgo parsivezdavau po ~20lt./kg.
>> Itariu, kad kokioj Varsuvoj, galima irgi surasti. Girdejes gandus, kad ir
>> Rygoj kazkur buna pagal uzsakyma.
>>
>> "azero" <nospam@ner.lt> wrote in message
>> news:jfh96f$71i$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Na, va plovas ivyko!
>>> Oras tikrai pasitaike geras, nes ~12h nustojo snigti. Na ir nesalta 
>>> buvo. Tai viskas puikiai pavyko. Dejau laju, kuris buvo ant mano pirkto 
>>> kumpio ir net kaitinau kaula :) Kadangi nebuvo baisiai salta tai ir 
>>> plovas nestingo, nesalo, o skonis tai nuostabus gavosi :)
>>>
>>> Morkos dar neblogos pasitaike, nes pridave saldumo plovui, o tai yra 
>>> gerai, kiek skaitinejau tai geltonos del to morkos dedamos - jos 
>>> saldesnes (maniskes aisku oranzines buvo).
>>>
>>> Siaip galiu drasiai tvirtinti, kad su aviena zymiai skaniau, bet gal man 
>>> sviezia pasitaike (pirkau Ulonu turguj s. miestelyje)
>>>
>>> Nes ir zirvaka troskinau ~45minutes ir jau minksta mesa buvo, o po ryziu 
>>> pusvalanduko is vis minkstute patapo.
>>>
>>> Zodziu 8ltr spizinio puodo plovo uzteko 7niems zmonems. Labai jau visi 
>>> alkani po 3ju valandu pasakojimu apie Uzbekus buvo :D
>>>
>>> Dabar beliko dvi svajones - nuvaziuot i Uzbekistana paragaut plovo ir is 
>>> kazkur gauti dev-zira. Nes Maskvos esopas nesveika kaina uzsikeles su 
>>> pristatymu iseina ~80lt/kg :( Kas manau yra visiska nesamone.
>>>
>>>
>>> On 2012.01.20 07:39, azero wrote:
>>>> Sveiki,
>>>>
>>>> Iki siol darydavau plova su jautiena. Rinkdavausi kiek riebesni kumpi.
>>>> Bet nusprendziau pabandyt su aviena daryt, tai dabar toks klausimas - 
>>>> is
>>>> kurios dalies geriausia daryti? Ar yra kitokia specifika (pvz zirvako
>>>> paruosimo laikas) Paprastai troskinu ~1-1,5h (po valandos pachekinu
>>>> mesos kietuma ir jei jautiena dar kieta, pusvalandziui dar patroskinu).
>>>> O kaip su aviena, ar ji minkstesne?
>>>>
>>>> P.S. O kaip jei naudot vistiena? Juk po valandos troskinimo, mano
>>>> nuomone, is vistienos mesos gali nieko nelikt :)
>>>>
>>>> --
>>>> Vaidas
>>>
>>
>