Tema: Re: Plovas su aviena
Autorius: [pozherukas.namie]
Data: 2012-02-02 22:18:04
Neturi 'Aliejus' uzbekiškų ryžių :(

"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:jgc2v2$ndo$1@trimpas.omnitel.net...
>O tai "zira" is kokios nors Aliejus parduotuves netinka - yra kazkoks 
>zenklus skirtumas?
>
> "[pozherukas.namie]"  parašė naujienų 
> news:jg3dvn$lct$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Devzira, tiek is Kijevo, tiek is Peterburgo parsivezdavau po ~20lt./kg.
> Itariu, kad kokioj Varsuvoj, galima irgi surasti. Girdejes gandus, kad ir
> Rygoj kazkur buna pagal uzsakyma.
>
> "azero" <nospam@ner.lt> wrote in message
> news:jfh96f$71i$1@trimpas.omnitel.net...
>> Na, va plovas ivyko!
>> Oras tikrai pasitaike geras, nes ~12h nustojo snigti. Na ir nesalta buvo. 
>> Tai viskas puikiai pavyko. Dejau laju, kuris buvo ant mano pirkto kumpio 
>> ir net kaitinau kaula :) Kadangi nebuvo baisiai salta tai ir plovas 
>> nestingo, nesalo, o skonis tai nuostabus gavosi :)
>>
>> Morkos dar neblogos pasitaike, nes pridave saldumo plovui, o tai yra 
>> gerai, kiek skaitinejau tai geltonos del to morkos dedamos - jos 
>> saldesnes (maniskes aisku oranzines buvo).
>>
>> Siaip galiu drasiai tvirtinti, kad su aviena zymiai skaniau, bet gal man 
>> sviezia pasitaike (pirkau Ulonu turguj s. miestelyje)
>>
>> Nes ir zirvaka troskinau ~45minutes ir jau minksta mesa buvo, o po ryziu 
>> pusvalanduko is vis minkstute patapo.
>>
>> Zodziu 8ltr spizinio puodo plovo uzteko 7niems zmonems. Labai jau visi 
>> alkani po 3ju valandu pasakojimu apie Uzbekus buvo :D
>>
>> Dabar beliko dvi svajones - nuvaziuot i Uzbekistana paragaut plovo ir is 
>> kazkur gauti dev-zira. Nes Maskvos esopas nesveika kaina uzsikeles su 
>> pristatymu iseina ~80lt/kg :( Kas manau yra visiska nesamone.
>>
>>
>> On 2012.01.20 07:39, azero wrote:
>>> Sveiki,
>>>
>>> Iki siol darydavau plova su jautiena. Rinkdavausi kiek riebesni kumpi.
>>> Bet nusprendziau pabandyt su aviena daryt, tai dabar toks klausimas - is
>>> kurios dalies geriausia daryti? Ar yra kitokia specifika (pvz zirvako
>>> paruosimo laikas) Paprastai troskinu ~1-1,5h (po valandos pachekinu
>>> mesos kietuma ir jei jautiena dar kieta, pusvalandziui dar patroskinu).
>>> O kaip su aviena, ar ji minkstesne?
>>>
>>> P.S. O kaip jei naudot vistiena? Juk po valandos troskinimo, mano
>>> nuomone, is vistienos mesos gali nieko nelikt :)
>>>
>>> --
>>> Vaidas
>>
>