Tema: truputi apie miltus
Autorius: Indraja
Data: 2012-01-11 16:50:02
Sveiki, taip jau nutiko, kad per Kaledas gavau dovanu 3 kg miltu. Viskas 
ciki, geri miltai atrodo... bet.
Kadangi miltai is maluno - tai nei etikeciu, nei peleningumo, ar glitimo 
kiekio juose ivertinti negalejau.
Bedos prasidejo, kai pabandziau iskept paprasciausia ciabata. Na ne pirma ir 
ne antra kart kepu, tesla kaip visada sumaisiau, viskas taip pat - o ji 
slept ir suzliugo kepdama. Nu galvoju, gal ka nors supainiojau. Gavo ja 
suryt suo :)
Antras bandymas. Tesla itin limpa pire ranku. Neiprasta kazkaip. Daugiau 
miltu ivariau. Na si kart nesuzliugo visiskai, bet iskepe kietoka, visai 
nepuri... Na gerai, mieline tesla, daug niuansu. Net nesumasciau kaltinti 
miltu.
Bet sekmadieni iskepus eilinius pusryciu blynus is savo paauglio sunaus 
sulaukiau pastabos "mama, blynuose per daug miltai jaucias!", nu tai sakau 
"gi kad ne is bulviu blynus kepiau", pasijuokiau... Bet paragavau - nugi 
tikrai, pazliuge, tokie "slapi", ne trupucio neiskile, o pavirsius pakepes 
tikrai pakankamai...
Kaip manote ar pabandzius miltuose naminemis salygomis pakelti glitimo 
kieki, aka idedant krakmolo, kaip siulo cia: 
http://www.wisegeek.com/what-is-cake-flour.htm padetis pageretu? Nebedaug tu 
miltu liko, bet visgi, kazkokie ne tokie jie...
Tiesa, paskaicius malsenos puslapy, kad miltai su labai mazu glitimo kiekiu 
tinka vafliam arba trapios teshlos gaminiams - viskas kaip ir teisingai 
gaunas, nes mano trupininis pyragas gavosi labai neblogas...
Kai sakant nepabandzius nesuzinosiu, bet gal kas turejo panasios patirties?
-- 
pagarbiai;
Indraja