Tema: Re: Plovas su aviena
Autorius: [pozherukas.namie]
Data: 2012-01-29 14:27:35
Devzira, tiek is Kijevo, tiek is Peterburgo parsivezdavau po ~20lt./kg.
Itariu, kad kokioj Varsuvoj, galima irgi surasti. Girdejes gandus, kad ir 
Rygoj kazkur buna pagal uzsakyma.

"azero" <nospam@ner.lt> wrote in message 
news:jfh96f$71i$1@trimpas.omnitel.net...
> Na, va plovas ivyko!
> Oras tikrai pasitaike geras, nes ~12h nustojo snigti. Na ir nesalta buvo. 
> Tai viskas puikiai pavyko. Dejau laju, kuris buvo ant mano pirkto kumpio 
> ir net kaitinau kaula :) Kadangi nebuvo baisiai salta tai ir plovas 
> nestingo, nesalo, o skonis tai nuostabus gavosi :)
>
> Morkos dar neblogos pasitaike, nes pridave saldumo plovui, o tai yra 
> gerai, kiek skaitinejau tai geltonos del to morkos dedamos - jos saldesnes 
> (maniskes aisku oranzines buvo).
>
> Siaip galiu drasiai tvirtinti, kad su aviena zymiai skaniau, bet gal man 
> sviezia pasitaike (pirkau Ulonu turguj s. miestelyje)
>
> Nes ir zirvaka troskinau ~45minutes ir jau minksta mesa buvo, o po ryziu 
> pusvalanduko is vis minkstute patapo.
>
> Zodziu 8ltr spizinio puodo plovo uzteko 7niems zmonems. Labai jau visi 
> alkani po 3ju valandu pasakojimu apie Uzbekus buvo :D
>
> Dabar beliko dvi svajones - nuvaziuot i Uzbekistana paragaut plovo ir is 
> kazkur gauti dev-zira. Nes Maskvos esopas nesveika kaina uzsikeles su 
> pristatymu iseina ~80lt/kg :( Kas manau yra visiska nesamone.
>
>
> On 2012.01.20 07:39, azero wrote:
>> Sveiki,
>>
>> Iki siol darydavau plova su jautiena. Rinkdavausi kiek riebesni kumpi.
>> Bet nusprendziau pabandyt su aviena daryt, tai dabar toks klausimas - is
>> kurios dalies geriausia daryti? Ar yra kitokia specifika (pvz zirvako
>> paruosimo laikas) Paprastai troskinu ~1-1,5h (po valandos pachekinu
>> mesos kietuma ir jei jautiena dar kieta, pusvalandziui dar patroskinu).
>> O kaip su aviena, ar ji minkstesne?
>>
>> P.S. O kaip jei naudot vistiena? Juk po valandos troskinimo, mano
>> nuomone, is vistienos mesos gali nieko nelikt :)
>>
>> --
>> Vaidas
>