Tema: Re: Plovas su aviena
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2012-01-20 14:46:55
danke :* o su kewliena tai turbut panashei kaip su aviena?
dzin kad nekosherishkai bet uztat tautishkai ;)

"ALORA"  wrote in message news:jfbn59$r47$1@trimpas.omnitel.net...

Detalej nežinau, darau iš akies :) jami jautienos gabaliukus, gerai apkepini 
ant riebalo, pridedi prieskonių ir druskos (aš
paprastai dar iš vakaro kokiam marinate juos paraugiu). Avienos tokiu atveju 
nekepinu, bet irghi marinuoju. Mėsą maišau su stambiai
tarkuotom morkom, šiek tiek pasmulkintais česnakais (skiltelę į 6 dalis ar 
pan.). Girdėjau, kad žmonės deda pomidorų, bet aš nededu.
Tada viską dar paprieskokinu, pvz., adžika.
Tada jamu ryžius (kokie patinka). Ryžius norimu santykiu maišau su mėsos 
mase. Mano norimas santykis - 1 dalis mėsos (arba daugiau)
ir 2 ryžių (arba mažiau.. geriau mažiau :)  Visas fintas daba yra sudėti 
tinkamas porcijas į indelius, kad nepersipiltų skystis.
Matematika tokia: ryžiams reikia 3x tokio kiekio H2O, tad masės dedu ne 
daugiau nei trečdalį indelio, tada pilu karštą sūdytą
vandenį, bet iki kaklelio. tada - į karštą orkaitę 1,5-2 val. Orkaitė 200 
laipsnių. Mano indeliai balto taškuoto molio, nežinau, ar
tai turi skirtumo procesui. Po indeliais reik pakloti popierių, bo vis tiek 
skysčio gali išsitaškyti.

Tai čia tokia oficiali versija :) kadangi mūsų mėgiamiausias variantas yra 
su aviena ir nešlifuotais ryžiais, maišytais su
laukiniais, tai jam apkepinu avieną, apverdu ryžius, nukošiu, tada procesas 
kaip pirmiau. Dedu gerą pusę indelio mišinio, užpilu
sūdytu vandeniu iki kaklelio ir po 30-40 minučių turiu gatavą. Ryžiai 
gaunasi biresni. Bet šiaip, kaip ne gurmanė, skonio skirtumo
nejaučiu. Norint gauti user-friendly variantą, paskutines 10-15 minučių 
galima palikti išjungtoje orkaitėje, kad kiek pravėstų

"shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message 
news:jfbh43$h4t$1@trimpas.omnitel.net...
> mintis. dawai rashykite instrukcyje. detalei plz ;)
>
> "ALORA"  wrote in message news:jfbg8l$foi$1@trimpas.omnitel.net...
>
> aš plovą su jautiena gaminu moliniuose porcijiniuose čenakų indeliuose 
> orkaitėj. Bet gerų 2 val. reikia. Jeigu jautieną iš pradžių
> apkepinu, pakanka 1,5 val.
>
>