Tema: Re: Plovas su aviena
Autorius: ALORA
Data: 2012-01-20 12:37:17
beje, kalakuto blauzdelių filė plove visai nieko, bet irgi reikia atsakančiai papipirinti pačią mėsą

"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:jfbg32$ffa$1@trimpas.omnitel.net...
> plovas kilęs iš daug žodžių, tame tarpe ir pilaf. Kiekviename Azijos, pietryčių Europos ir mediteranijos kampe tas žodis tariamas 
> kiek kitaip. Iš esmės tai tas pats itališkas risotto. Beje, pilaw, polof, pilafi ir tt reiškia ne košę, o ryžius.
>
> Tas ką lietuvisai pažįsta kaip plovą yra uzbekiškas palov. Plovas su vyšta būna, bet ji yra labai stipriai pipiruota ir pats 
> patiekalas ruošiamas kiek kitaip.  Bet tie, kurie mėgsta plovą su tikra mėsa. turbūt nelabai mėgs su vyšta :)
>
> "Gipsas" <Gipsas17@yahoo.com> wrote in message news:jfbdkg$bsi$1@trimpas.omnitel.net...
>> plovas, kiles is zodzio "pilaff" kas reiskia koshe, arba patiekala is kruopu
>> azijatai daro plova ir is vistienos, taip kad nereikia taip stipriai..apie ryzius su vista
>> zinoma klaskinis variantas - plovas su avinea
>> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:jfb6hl$h2$1@trimpas.omnitel.net...
>>> vištiena per švelni plovui ir tai jau bus ne plovas, o ryžiai su vyšta :)
>>> Su aviena čekinu ryžių kietumą. Aš asmeniškai imu kumpį. Avienai reikia tikrai mažiau laiko, bet nepasakysiu, kiek, nes mano 
>>> plovo gamybos metodika turbūt nelabai standartinė
>
>