Tema: Re: Kavos aparatai Philips Senseo
Autorius: Fleischgewehr
Data: 2013-12-05 13:43:23
pakomentuosiu kaipo pigaus espresso aparato, mokka kavinuko ir turkiškos 
kavavirės turėtojas.
Espresso aparatu (esu naudojęs skirtingus 2 vnt. Saeco) labai 
patenkintas, vartoju jį dažniausiai. Mažiau terlionės nei su mokka (tą 
ardyti karštą, plauti, džiovinti užknisa), kava skanesnė nei mokka, 
galima žaistis su pupelių sumalimu (malu elektriniu malūnėliu) ir 
suspaudimo kaušely stiprumu. Kapučinatorius labai gerai, bet rytais 
nenaudoju, nes tingiu jį po panaudojimo plauti, kai skubu. Puodelių 
pašildymas nereikalingas, nes kaušelio pašildymui truputį prieš tai 
pravarau be kavos, tai tuo pačiu ir puodelis sušyla.
Užknisa, kad kemšasi nuo kalkių. Pigiųjų kavos skonis galėtų būt ir 
geresnis, bet nėr blogas bendrai.
Mokka - gerai, siūlau pirkt Bialetti aliumininį, esu pirkęs noname, tai 
leido per tarpinę ir nulūžo rankena greitai. Užknisa, jei nori išsivirt 
daugiau nei vieną didesnį puodelį, tada turi karštą ardyt-plaut-statyt 
iš naujo. Espresso aparato kaušelį praskalauju nesušlapęs rankų.
Turkiško nenaudoju, jau geriau tada kavos sriuba.


On 12/4/13, 2:55 PM, eSSas wrote:
> On 12/4/2013 10:55 AM, kaiser wrote:
>> Klausimas buvo labiau Senseo turėtojams. Gaila, tačiau tokių čia
>> neatsirado.
>>
>> Tvirtos nuomonės neturiu, todėl čia ir blevyzgoju. Gal kas pakeis 180°,
>> o gal išvis spjausiu ir toliau "valgysiu kavos sriubą".
>> Esmė tokia, kad nenoriu per daug brangaus arba labai "terlino" gamybos
>> būdo. Nes kaip taisyklė, kuo daugiau terlionės, tuo smagiau būna
>> pradžioje žaisti, tačiau pakankamai greitai tas terliojimasis atsibosta
>> ir tas žaislas pradeda rinkti dulkes. Man to nereikia. Su Senseo turiu
>> viziją (nei patvirtintą, nei paneigtą kol kas) kur viskas gana
>> paprastai, greitai ir su neblogu rezultatu atrodo. Bet jei yra dar
>> paprastesnis, greitesnis ir gal net pigesnis būdas su geresniu nei
>> "užpiltinės" rezultatu, tais jis yra labai "velkam". Kol kas kavinukas
>> realiai svarstomas kaip alternatyva, bet reikia baigti išsiaiškinti kas
>> ir kaip.
>
> Štai tau būdas. Imi norimo tūrio "turkiškos" kavos virimo inda aka
> džiazvą (ta su rankenėle, statoma ant viryklės), įdeti patinkančios
> kavos, užpili norimą vandens kiekį ir statai ant įjungtos viryklės.
> Sulauki, kol pradeda ūžti ir tuoj po ūžimo išnykimo (kol puta
> "nesprogsta" nuimi ir palieki 5 minutėms pribręsti. Voila! Geri (be
> tirščių) perpylęs į dailų puodelį. Rezultatas bus ne prastesnis už
> lowendinius "kavos aparatus"
>
> Skanaus!
>
> S.