Tema: Re: Kavos aparatai Philips Senseo
Autorius: krislas
Data: 2013-12-03 14:46:12
Šiaip, jei ten kompresorius ir tas kaušelis +- panašūs, nereikia 
kapučinatoriaus ir puodelių pašildymo, tai nelabai kam yra skirtis 
rezultate.
2013.12.03 14:38, krislas rašė:
> tai tas slėgis ir susidaro, kai "galas užkištas". Ir ten turbūt net ne
> garas, o karštas vanduo pumpuojamas. Man pradžioj trūko laipsnių po
> "užpiltinės", paskui įpratau.
> O kad nespausti, tai gal iš dalies dėl negalingo kompresoriaus, nes
> tikrai stipriau spustelėjus jaučiasi, kad lėčiau bėga.
> Dar skiriasi filmuke nuo namie naudojamo puodelio pripildymo laikas -
> ten greičiau, negu pas mane. Tai arba slėgį sukuria didesnį, arba
> pasipriešinimo mažiau.
> kadangi gurmanai tyli, supermamos turėtų išgelbėt renkantis.
> 2013.12.03 14:07, kaiser rašė:
>> Čia aš jau ne žinovas. Todėl čia ir apsiskelbiau kad susiorientuot ar
>> toks gaminimo kažkiek pranašesnis už paprasčiausią užpylimą puodelyje.
>> Įdomiausi buvo Senseo turėtojų atsiliepimai.
>> Tik visą laiką įsivaizdavau kad svarbu jog aparatas pūstų garą per kavą
>> kuo didesnio slėgio, o kaip jau ten ta kava suspausta nėra tiek svarbu.
>> Kažkas iš CoffeeDuck naudotojų rašė jog nereikėtų kavos suspausti labai.
>>
>> 2013.12.03 13:33, krislas rašė:
>>> Filmuke matosi, kad kava praktiškai nesuspaudžiama. Kažkaip
>>> įsivaizduoju, kad "espresso" - tai kavos darymas po spaudimu. Likę
>>> tirščiai irgi skysti - pas mane net nestipriai spustelėjus, juos tenka
>>> krapštyti. Nors gal ir neesmė, nes skylutes kaušelyje tokios, kad
>>> vandens įpylus, jis neišteka - tai gal ir dėka to pakaktų spaudimo.
>>> Kaip procesas turėtų vykti, man rodė perkant aparatą.
>>
>