Tema: Re: Ekspertai: Lietuva isbris paskutine
Autorius: Remigijus
Data: 2009-09-21 22:36:23
Didziai pasitarnautum tautai pateikes pavyzdziu apie tai, kaip 
"lietuviai nekulturingi ir vienas kito neapkencia be jokios tam 
priezasties". Butu gerai be pseudofilosofiniu apibendrinimu, o 
konkreciai. Tauta juk turi zinoti savo didvyrius?

Remigijus

Matas wrote:
> Tai kad lietuviai nekulturingi ir vienas kito neapkencia be jokios tam priezasties  galima rasti pavyzdziu kasdien. Tiesiog nekulturingas grobuoniskas elgesys  ( saves parodymas :-) ) tiesiog kelia pasididziavima. It tai ne tik kokio brazausko ( LIETUVOS HITLERIO ) ir kitu paksiu kirkilu paleckiu prunskieniu uspaskichu borisovu elgesio bruozas, kurie komunistineje fasitineje teroritineje kriminalineje herarchijoje uzeme virsutines pakopas ur turi okupaciniam rezimui labai dideliu nuopelnu . Profesionalus zudikai kankintokjai 
> Negatyvus nedraugiskas negeranoriskas poziuris yra masinis . Tai kaip pramokas ....
> 
>   "Makauskas Vidas" <vms@centras.lt> wrote in message news:h975oa$3bn$1@trimpas.omnitel.net...
>   Grizau atgal ir pasiskaiciau nuo kokios frazes parasidejo sios diskusijos saka. O prasidejo nuo Remigijas pasityciojimo.
>   >Be abejo - mygt mygtuka, ir verslas pasiskatino... (cia patycia, jei kas nesuprato).
>   Todel paemiau ryskiausia "mygtuko" pavyzdi - Kinija. Dabar pasikartosiu. Ju komunistu partijos elitas isstate i prieki vakaru mokslu ragavusi lyderi. Sis paspaude mygtuka ir per trumpa laika labiausiai atsilikusios salies ekonomika artimiausiais metais pralenks Japonija ir Vokietija ir priartes prie JAV. Tuo pasakyta, kad Rimvydas neteisus.
>   Bet tai Kinijos pavyzdys. Visuomenei ten pasakyta, kad jeigu nenorite ekonomikos tai turesite demokratija. Bet abeju vertybiu kartu negausite. Pridedam zemiausia kinieciu kultura ir turime irodyma su milijardu zmoniu, kad ekonomikos vystymasis demokratijos salygomis su zemos kulturos zmonemis neimanomas.
>   Lietuvoje turime kitas aplinkybes ir gali buti, kad Rimvydas teisus. Lietuviai kulturingi ar ne? Buvome kulturingi kol buvome okupuoti. Lyginant su kinais - esame kulturingi. Bet is tikro esame ES viena is labiausiai nekulturingu valstybiu. ESAME. Todel Lietuvoje NEIMANOMA, kad butu taip kaip jusu paminetoje Slovejinoje. Tai yra pas mus gali egzistuoti tik demokratijos parodija ir todel negali egzistuoti ekonomika. Kad taip yra is tikruju parodo ismoktos pamokos. "A.Sliogeris: visi musu "nacionaliniai projektai" yra aferos"
>   http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/asliogeris-visi-musu-nacionaliniai-projektai-yra-aferos.d?id=23846964
>   Lietuviu NEKULTURINGUMAS pavercia niekais bet kokias pastangas ekonomikoje ir demokratijoje. Kultura be ekonomikos neatsiras. Ekonomika neatsiras su turima "demokratija". Paspausti galime tik "demokratijos" mygtuka. Pavyzdziui pasimokyti reiketu is civilizuotu "troikiu" Baltarusijoje. Kiek ten jos civilizuotos komentuoti negaliu. Taip pat istatymu perrasymas, kad sumazetu biurokratija. Kad ji be galo didele visi zinome ir privalome suzinoti, kad ji sukurta istaymuose. Kai biurokratija pasiekia kritini taska tai ji ima kurti pati save. Ir t.t. Kinijoje siu problemu nera. Todel pas juos kol kas nera jokiu kliuciu investicijoms.
> 
>   Jus cia uzkliudete dar platesne tema ir forume nera jokios vilties narplioti. Kodel Kinija?
>     "abc" <stogas.raudonas@cerpemis.dengtas> wrote in message news:h90ume$kq2$1@trimpas.omnitel.net...
>     Vidai, tai jus pameginkite trumpai ir aiskiai, nenukrypkime nuo esmes. Ka jus lyginat? Jeigu lyginat giliai isreiksta pasaulinio lygio kultura su kultura, kurios savarankiskos praktiskai nera (Lietuvoje), taigi ir rezultatas atitinkamas. Kultura formuojasi labai ilgai, bet susiformavusi ji duoda labai gerus ekonominius vaisius. kadangi musu valdzios norejo greitai pralobti, XX metu jie gilinosi suprato (ir tai ne iki galo) tik technines detales (kapitalizma, finansus), nustumdami kultura i paskutine vieta. siandien - lygiai tas pats. is klaidu gal pasimokysime kada... Jeigu lyginate ekonomika - tai velgi,  du skirtingi dalykai (Kinija ir Lietuva nepalyginamos). Jeigu lyginate demokratija su diktatura - tai vargu ar pastaroji valdymo forma issprestu problema (1 teisuolis su 10 dizinformuojanciu padlyzu patareju), galbut tik leistu lengviau susisneketi insititucijoms tarpusavyje, bet ekonominiu pakilimo tai anaiptol neuztikrina. Labiau uztikrina kultura. Vat man pvz laba
i patinka kaip slovenai tvarkosi. Grazu ziureti. Kodel? Visu pirma todel, kad kaimynai su tvirtomis vertybemis.
> 
>     O Kinija.....nesuprantu ka tokiomis kalbomis apie Kinija norite pasakyti: kad ten aferu nera, nes uz vagyste nupjauna ranka, o uz vaikus apnuodytus chemikalais per maista smerkia mirties bausme? Ir kodel butent issirinkote Kinija savo palyginimams? Azijoje apskritai dalykai kitaip vertinami, japonai irgi labai ziaurus per istorija buvo, pas kinus dar demografini buma zutbut reikejo stabdyti, pas juos tauta nevienalyte su daugybe genciu (jeigu galima issireiskti) - tai gerai atsiskleis per krize. geriau nelyginkime traktoriaus su mersedesu, nes isvadu jokiu nepadarysime, tai kam tos tuscios kalbos. Jums koktu skaityti apie skolinimasi, bet pamastykite a) ar leistu Lietuvai ar net Rytu Europai kas nors atittrukti nuo TVF ir likviduoti centrinius bankus b) jei ir leistu mes labai sugadintumeme santykius ir liktumeme uzdari, patys uzdustumeme (gera butu gyventi Rytu Europos Sajungoje, bet karine prasme butumeme nushluoti) - o dabar kaip tik orientuojame savo eksporta i Vak
aru Europa) = sistema nesikeis. Skolinimas nera is esmes blogas, blogai kai sistema issigimsta ir imama naudoti kazkieno vieno tikslams (tikrai ne Lietuvos)
> 
>     O, kaip minejau, zmoniu aferos buvo ir isliks per amzius. tik kultura jas sumenkintu (sustiprintu bendruomenes jausma, kad pyragas yra vienas ir ji kepam/raikom visi), bet mes tam laiko neturime, rezultatu norime siandien (kaip ir Jus savo postui). 
>       "Makauskas Vidas" <vms@centras.lt> wrote in message news:h8si9t$bmr$1@trimpas.omnitel.net...
>       > Vidai, o kodel manote, kad Kinijoje nera aferu? man atrodo, ten aferu tikrai yra, gal net daugiau, nei Lietuvoje.... neseniai kazkokia labai specialistu girtas naujai statyto metro linijos atkarpa eme ir nugriuvo ant darbininku, dar siaip keletas gyvenamuju namu nugriuvo. Apskritai - skaitau knyga apie Kinija - tai jie ten niekuo nesiskiria nuo Lietuvos - eina tomis paciomis pedomis (anglosaksu iskiepyto kapitalizmo)....  
>       ----
>       Jus nematote skirtumu tarp Lietuvos ir Kinijos.
>       Trecia karta bandau atsakyti, bet klausimas labai "subtilus", o as ne tik tiek laiko neturiu, bet ir netikiu, kad sugebesiu ivardinti esminius skirtumus. Gal tik paminesiu apie taikoma mirties bausme valstybes pareigunams ar priminsiu ivykius Tian-an-menio aiksteje kur tankai traiske "demokratija".
>       Del griuvimu reikia ziureti santyki. Jeigu tu griuvimu kinijoje daugiau, negu Kinijos-Lietuvos gyventoju santykis tai dar reiketu atsizvelgti ir i tai kiek kartu ten sparcaiu vystosi gyvenimas. Lietuvoje taip pat aibe griuvimu: ledo rumai, Kauno apvaziavimo tiltas. Mazesnes reiksmes pastatu neminesiu. Apie aukas statybose taip pat be laisvai prieinamos statistikos. Juo labiau, kad Lietuvoje statomi 10 kartu smulkesni objektai.
> 
> 
>       __________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 4429 (20090916) __________
> 
>       The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.
> 
>       http://www.eset.com
> 
> 
> 
>   __________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 4429 (20090916) __________
> 
>   The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.
> 
>   http://www.eset.com
>