Tema: Re: Ekspertai: Lietuva isbris paskutine
Autorius: Alvidon
Data: 2009-09-04 16:31:35
Nu tai ir toliau merdėk savo žemdirbių-rūpintojėlių Lietuvoj, mums nepakeliui :)

"Makauskas Vidas" <vms@centras.lt> wrote in message news:h7q9tl$hjv$1@trimpas.omnitel.net...
>> Daba gairės: Latvija, Estija, Suomija buvo okupuotos visada, iki pat 1918'ų. Tarpukary Lt neiškrito
>> iš šio bendro likimo draugijos bendro fono. Tiesa sakant ir dabar nelabai iškrenta (neskaitant Suomijos
>> aišku, ba ana negavo Stalino genų inžinierijos). Lietuvoje gavosi tiktai tokis liūdnas mišinys smgenuos
>> nekurių: visi buržujai blogi (Leninas/Stalinas), visi ponai lenkai (ba istoriškai taip susiklostė, lietuvių
>> bajorija lenkiškai šnekėjo), tikras lietuvis - tik nuo žagrės (iš kur šitas marazmas ? aš tik vieną
>> šaltinį įžvelgiu - primityvus nacionalizmas, kurs klestėjo visoj Europoj nuo kokio XIX a.). Nu vat
>> ir turim kažikokią nežinia iš kur viziją: liūdnas žemdirbių kraštas be jokių valstybingumo tradicijų,
>> be inteligencijos, be amatų, be švietimo, be miestų kultūros, šviesesni valstiečių vaikai, katriem
>> žemės nebliek į kunigus išein. Blyn, ne Lt istorija o kažkokia liūdna romantinė pasaka. Na o bet
>> tačiau tai visgi ne visų kultivuojamas kliedesiukas. Yra gi ir normalių žmonių, kuriems ir Vilniaus
>> Universitetas su savo 400 metų yra Lt istorija, ir Radvilos, ir kitokie visokie, nepriklausomai
>> kokia kalba kalbėjo ir kokios tautybės savi laikė, bile tik LDK darbavos. 
>> 
> Suomijos ir Lietuvos panasumas yra vienintelis. Lietuva buvo lenku vasalas, o Suomija - Svedijos. Is sio panasumo isplaukia tokie skirtumai, kad lyginti neimanoma.
> Estijos likimas labiau panasus i Suomijos, negu i Lietuvos. Estijai vokieciai padejo tokius mentaliteto pagrindus, kad bet kuris estas pyksta, jeigu Estija pradedi lyginti su Lietuva. Ir tam yra realus pagrindas. Neimanoma desovietizuotos Estijos valdziai tureti reikalu su Lietuvos sovietiniais politrukais. Kai estai atsisake su ikyriai i kompanija lendanciais lietuviais deretis del stojimo i ES as tai priemiau kaip desninga poelgi. Kai estai atsirado atomines elektrines kompanijoje pagalvojau, kad Lietuvos visuomene tures labai gerai susimoketi.
> Latvija pazeista Lietuvos valdymo laikotarpiu. Siandienines Latvijos lyginti negaliu, nes man sunku patiketi, kad jie krito zemiau uz lietuvius vien del to, kad ju SS divizijos kovesi Berlyne pries rusus. Tai ryskiai rodo tautu kulturinius skirtumus. Nuomone susiformuosiu po kokiu  5 metu kai galima bus palyginti krizes pasekmes.
> O kur Lenkija? Kaip galima kalbeti apie Vilniaus Universiteta kai nepamineta Lenkija. Prie ko cia lietuviai? Lietuvisko universiteto pasaulyje iki siol nera. Tai faktas. Toks pat faktas kaip, kad latviai ir estai turi pasaulinio lygio universitetus. Estijoje ju net 2, turint omenyje, kad paciu estu kokius 4 kartus maziau, negu lietuviu. Su Lenkija mes lygintis negalime, nes ji priklauso jau kitai kategorijai valstybiu.
> Nera taip blogai. Pasoneje turime Baltarusija ir dar pagristai galime didziuotis, kad prieskario laikotarpiu dideliu PASTANGU deka, atlaikydami lenku spaudima, mes stipriai issiverzeme i prieki. Prisiminkime, kad iki to Minskas buvo vienas is labiausiai isvystytu Rusijos miestu, Gardine buvo koncentruota tiek pramones kiek apeme prieskarines lietuvos teritorija...
> Vilniaus Universitetas arba Radvilos yra Lietuvos istorija ne daugiau kaip PASTATYTI Valdovu Rumai Vilniuje. Zodis PASTATYTI atspindi esme. Visuomeneje susiformavo nuomone, kad Traku pilis ATSTATYTA, neziurint i tai, kad jokiu ziniu nera kokia tai buvo pilis. O Valdovu Rumai PASTATYTI, neziurint i tai, kad yra tukstaciais materialiu fragmentu ir KETURI vaizdai. Darytina isvada, kad MUSU Lietuvos istorija prasidejo 1918 metais, o iki to laiko buvo visai kitos tautos Lietuva, kuri mums yra visiskai svetima ir mazai mus dominanti. Nieko keista, nes Mindaugo teviske dabartines Latvijos teritorijoje, o anos valstybes branduolys dabartines Baltarusijos teritorijoje.
> Todel nieko keista, kad "Ekspertai: Lietuva isbris paskutine", nes sioje teritorijoje nesirupinama valstybingumu. Ekonomika yra valstybingumo priklausinys, o ne atvirksciai.