Tema: Re: Liudinink apsauga?
Autorius: T:\)
Data: 2010-10-29 10:48:22
"Laimis" <wiela@centras.lt> wrote in message news:iadsch$s2d$1@trimpas.omnitel.net...
> T:) rašė:
>. O neoficialiai 
> (visokiems tokiems remontams ir remontėliams) kliančinama, nors tai iš 
> esmės yra šlykščiai neteisėta (dargi su laiku įkalama samprata, kad 
> buitinėmis priemonėmis, pieštukais, žaislais ir pan. privalu pasirūpinti 
> tėvams) ir taip NETURĖTŲ BŪTI.

Gyveni rozinemis svajonemis, kad gydimas nemokamas, kad vaiku prieziura turi rupintis valstybe, kad mokslas nemokamas, kad tavim pasirupins valstybe kaibusi bedarbis, kai sulauksi pensijos ir gyvensi is jos geriau nei dabar. Nes pagal tave valstybe tai privalo padaryti. :) Zinai, visada yra atotrukis tarp to ka tu isvaizduoji ka valstybe privalo tau padaryti ir tarp to ka ji isteisu turi ir gali padaryti tau :) O nemokamas buna tik suris pelekautuose ir tik antrai pelei. 
 
> Stogą remontuoti, pastatą renovuoti irgi būtina (gal net labiau būtina). 
> Bet to nedaro tėvai už savo lėšas. Ar bent jau tikrai *NETURĖTŲ*. Todėl 
> dėl to, kad ūkinėms išlaidoms trūksta pinigų turi realiai skaudėti galvą 
> ūkio savininkui, kuris už jį yra atsakingas, t.y. savivaldybei.

Nera lesu - darzelis uzdaromas. Manau toliau jiems skauda galva? Na padarys ukaza, grupes vietoje 10 vaiku ir 2 aukles padarome 40 ir 2 aukles. Na truputi neatitinkam normu kiek galima sukisti vaiku i viena kambari, nieko tokio arba pakeiciam normas arba nustatome bauda 100 lt uz pazeidima, i biudzeta itraukiame baudu mokejimo eilute. Vis tiek tai pigiau nei remontuoti darzeli. O jei uzdarys - tegul,  susitaupys dar daugiau pinigu nereikes ir to paskutinio darzelio islaikyti. Ir bunant naglu galima dar ir pasakyti, pasidarete vaiku, tai ir rupinkites jais patys, valstybe neprivalo ju islaikyti jei jie turi tevus. Jie norite kad juos valstybe islaikytu atiduokite i vaiku namus. Ar realus scenarijus? Manau taip.

> Bullshit. Savivaldybė veikia pagal LR įstatymus. 
Istatymai keiciami. 

> priklauso pagal įstatymus arba keisti pačią tvarką, įstatymus (jei jie 
> negali realiai funkcionuoti). Bet kokiu atveju, reikia kelti bangas, 
> problemas. 
Auksciau parasytas scenarijus, pakeitem istatyma valstybinius darzelius uzdarem. Jei kas nepatinka yra privatus darzeliai, aukles ir kitos galimybes. 

Kelkite bangas ten kur is tiesu sumos fiktyviai isleidziamos, o realybeje pasidalinamos tarp keliu asmenu. Nenorite masiniu piketu ir pan. pradekite nuo mazu dalyku nevokite, nepirkite kontrabandiniu prekiu, nesietnkite darbo santykiu pakisti po autoriniais, nemokekite be pvm, neparduokite be pvm, neduokite kysio, susimokekite baudas ir t.t :)

T:)