Tema: Re: Lietuviska virtuve Vilniuje - kur?
Autorius: Yvl
Data: 2011-10-18 11:39:24
sparneliai, kumpeliai, karkos - ta pusskyste bulviu buza tik i siuksliu kibira, dajosh normalu plokstaini!

"shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message news:j7j405$thn$1@trimpas.omnitel.net...
> nutaip. kugelis su sparneleis tai tikrai durnyste. o va su kunpeleis tai 
> kitas reikalas! ;)
> 
> "bzik"  wrote in message news:j7j3pr$t7l$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> ania :) jei dar nesupratai, esme ne tame, kad gauti valgyti Lietuvoje, o kad 
> vadiname nacionaline virtuve tai, ko nei miske, nei laukuose gyvenes 
> negamino. Perkratem su zmona vaikystes prisiminimus. 3 skirtingi regionai. 
> Ne vienuose namuose nevire cepelinu, nekepe kugeliu su vistos sparneliais, 
> nedare bulviniu blynu su mesos idaru. Buvo desimtys kitokiu patiekalu, dalis 
> kuriu bendri. Bet ne vieno ju  maitinimo istaigose neteko sutikt. Todel man 
> meniu rinktine, kuria bandoma vadint lietuviska virtuve, tera marketingas.
> 
> 
> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
> news:j7hd08$8la$1@trimpas.omnitel.net...
>> ania??? o kokiam čia danui ar norvegui tai rūpi? ir apskritai, kodėl 
>> reikia kažką brukti ir mėginti įrodyti? Kiekviena troba valgė
>> kitaip, o miškingose vietovėse nacionalinis patiekalas buvo stumbro kumpis 
>> su midum, ar kažkątai. Užsieniečiui įdomu, ką galima
>> gauti valgyti Lietuvoje, o ne iki kurios kartos yra atsekamas patiekalo 
>> nacionalinis identitetas. Padaro iš maisto taisyklę, o po to
>> tikisi, kad kas nors su pasimėgavimu valgys. Kodėl aš turiu kritikuoti 
>> tai, kas man ir kitiems skanu? kas čia per debiliškos
>> sovietinės frazės 'būkime savikritiški"? jei tau to reikia, tai būk, kam 
>> tai bruki kitiems. bet nesistebėk, kad savo nepasitenkinimą
>> spinduliuoji aplinkai ir ta aplinka supranta, kad TU esi vertas kritikos. 
>> Iš visų tautybių, su kuriomis teko bendrauti, vieninteliai
>> lietuviai š.... ant visko, ką turi. Taip tu neatrodai savikritiškas, 
>> atrodai nepilnavertis ir keli nepasitikėjimą, ypač užsieniečiui
>>
>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message 
>> news:j7h9uo$3n5$1@trimpas.omnitel.net...
>>> N sutiktu uzsienieciu tik is mandagumo paragaudavo, rinkdamiesi 
>>> neutralesnius patiekalus.
>>> Jei vertint pagal produkto paplitima, tai dabar nacionaliniu kategorijoj 
>>> nr. 1 butu karbonadas (gal ir saslykas :), o saldumynu -
>>> sakotis.
>>> Kai kalbam apie lietuviska virtuve, reiktu bent kazkokios normalios 
>>> pozicijos, nes tai, ka siuo metu bruka maitinimo istaigos, su
>>> lietuviskumu turi tik simboline sasaja. Namuose tokio maisto kasdien 
>>> nevalgom, o per sventes prasimanom sio bei to idomesnio.
>>> Dalies gaminiu kilme prieskario ir pokario laikai, o ispopuliarinta pries 
>>> kelis desimtmecius. Bukim objektyvus ir savikritiski.
>>> Brukam kazkokia legenda, kad senoves lietuviai plempe saltibarscius, 
>>> antru patiekalu cepelinus ar vedarus. Deja didzioji dalis ju
>>> srebe miltine putra, valge koses, blynus. Pagrindine darzove buvo ne 
>>> bulve, o rope :)
>>>
>>
>> 
>