Tema: Re: Lietuviska virtuve Vilniuje - kur?
Autorius:
Data: 2011-10-17 14:50:31
O ka daugiau vegetarams Lietuvoj valgyti ;)

"shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote:
>
>o indusai valge pasicepsedami ir netgi ishmoko patys usisakyt ;)
>
>"bzik"  wrote in message news:j7h2i6$m5k$1@trimpas.omnitel.net...
>
>Saltibarsciai ne mazesne egzotika :) Kai ka vien nuo spalvos susuka
>
>"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
>news:j7h2c5$lpd$1@trimpas.omnitel.net...
>> tik nereik nuo proto nuprotet, užsienieciai lietuviškai virtuvei daug 
>> atlaidesni, nei lietuviai (pas kuriuos namuose irgi nebutinai
>> stebuklai buna, ypac pas tuos, kurie labiausiai burba :))
>> Penint užsieniecius reikia truputi žinoti, ka jis megsta, kokia aplinka 
>> jam patinka ir pagal tai pasiulyti. jeigu žmogus nemegsta
>> bulviniu kukuliu, gal nereiktu jo kankinti cepelinais. bet, tarkim, kokiam 
>> vokieciui su cepelinais neprašausi. dar labai gerai
>> sueina koldunai, baršciai, sriuba duonineje lekšteje, ivairiu rušiu 
>> bulviniai blynai, arba tokia egzotika, kaip grikiai ir
>> patiekalai iš ju. Didžiausia ir lietuviškaiusia egzotika, sakyciau, yra 
>> vedarai, bet užsienieciui ju nesiulyciau. Apibendrinus, kad
>> 'lietuviškas' maistas patiktu, reikia maždaug atsižvelgti i šalies, kur 
>> užsienietis gyvena, ypatumus ir jo asmenine gero skonio ir
>> malonios aplinkos savoka. Ir jie tikrai nepastebes kad cepelinas ne toks, 
>> kaip pas kiniecius namuose :)
>>
>> PS. paklausiau užsienietiško brangiausiojo, kokie lietuviški tautiniai 
>> patiekalai jam skaniausi. Atsakymas: šašlas, karbonadas,
>> šaltibaršciai, cilipica ir kalnapilio aisas
>>
>> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message 
>> news:j7glr5$3er$1@trimpas.omnitel.net...
>>> tai klausimas buvo ne kur cepu duoda, o kur jie valgomi ;)
>>>
>>> "Vytas (S)"  wrote in message news:j7gl4p$2g9$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> 
>