Tema: Re: Ats.: Lietuviska virtuve Vilniuje - kur?
Autorius: bzik
Data: 2011-10-17 14:12:06
Saltibarsciai ne mazesne egzotika :) Kai ka vien nuo spalvos susuka 

"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:j7h2c5$lpd$1@trimpas.omnitel.net...
> tik nereik nuo proto nuprotėt, užsieniečiai lietuviškai virtuvei daug atlaidesni, nei lietuviai (pas kuriuos namuose irgi nebūtinai 
> stebuklai būna, ypač pas tuos, kurie labiausiai burba :))
> Penint užsieniečius reikia truputį žinoti, ką jis mėgsta, kokia aplinka jam patinka ir pagal tai pasiūlyti. jeigu žmogus nemėgsta 
> bulvinių kukulių, gal nereiktų jo kankinti cepelinais. bet, tarkim, kokiam vokiečiui su cepelinais neprašausi. dar labai gerai 
> sueina koldūnai, barščiai, sriuba duoninėje lėkštėje, įvairių rūšių bulviniai blynai, arba tokia egzotika, kaip grikiai ir 
> patiekalai iš jų. Didžiausia ir lietuviškaiusia egzotika, sakyčiau, yra vėdarai, bet užsieniečiui jų nesiūlyčiau. Apibendrinus, kad 
> 'lietuviškas' maistas patiktų, reikia maždaug atsižvelgti į šalies, kur užsienietis gyvena, ypatumus ir jo asmeninę gero skonio ir 
> malonios aplinkos sąvoką. Ir jie tikrai nepastebės kad cepelinas ne toks, kaip pas kiniečius namuose :)
> 
> PS. paklausiau užsienietiško brangiausiojo, kokie lietuviški tautiniai patiekalai jam skaniausi. Atsakymas: šašlas, karbonadas, 
> šaltibarščiai, čilipica ir kalnapilio aisas
> 
> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message news:j7glr5$3er$1@trimpas.omnitel.net...
>> tai klausimas buvo ne kur cepu duoda, o kur jie valgomi ;)
>>
>> "Vytas (S)"  wrote in message news:j7gl4p$2g9$1@trimpas.omnitel.net...
> 
>