Tema: Re: Lietuviska virtuve Vilniuje - kur?
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2011-10-17 14:17:41
o indusai valge pasicepsedami ir netgi ishmoko patys usisakyt ;)

"bzik"  wrote in message news:j7h2i6$m5k$1@trimpas.omnitel.net...

Saltibarsciai ne mazesne egzotika :) Kai ka vien nuo spalvos susuka

"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
news:j7h2c5$lpd$1@trimpas.omnitel.net...
> tik nereik nuo proto nuprotėt, užsieniečiai lietuviškai virtuvei daug 
> atlaidesni, nei lietuviai (pas kuriuos namuose irgi nebūtinai
> stebuklai būna, ypač pas tuos, kurie labiausiai burba :))
> Penint užsieniečius reikia truputį žinoti, ką jis mėgsta, kokia aplinka 
> jam patinka ir pagal tai pasiūlyti. jeigu žmogus nemėgsta
> bulvinių kukulių, gal nereiktų jo kankinti cepelinais. bet, tarkim, kokiam 
> vokiečiui su cepelinais neprašausi. dar labai gerai
> sueina koldūnai, barščiai, sriuba duoninėje lėkštėje, įvairių rūšių 
> bulviniai blynai, arba tokia egzotika, kaip grikiai ir
> patiekalai iš jų. Didžiausia ir lietuviškaiusia egzotika, sakyčiau, yra 
> vėdarai, bet užsieniečiui jų nesiūlyčiau. Apibendrinus, kad
> 'lietuviškas' maistas patiktų, reikia maždaug atsižvelgti į šalies, kur 
> užsienietis gyvena, ypatumus ir jo asmeninę gero skonio ir
> malonios aplinkos sąvoką. Ir jie tikrai nepastebės kad cepelinas ne toks, 
> kaip pas kiniečius namuose :)
>
> PS. paklausiau užsienietiško brangiausiojo, kokie lietuviški tautiniai 
> patiekalai jam skaniausi. Atsakymas: šašlas, karbonadas,
> šaltibarščiai, čilipica ir kalnapilio aisas
>
> "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message 
> news:j7glr5$3er$1@trimpas.omnitel.net...
>> tai klausimas buvo ne kur cepu duoda, o kur jie valgomi ;)
>>
>> "Vytas (S)"  wrote in message news:j7gl4p$2g9$1@trimpas.omnitel.net...
>
>