Tema: Re: Neilgai pasidžiaugėm blaivia Lietuva
Autorius: RaR
Data: 2010-12-03 13:56:00
>> Nors aš esu už alkoholio, o ypač už rūkalų vartojimo ribojimą, nematau nieko blogo legalioje prostitucijoje. Man atrodo, kad tai daugiau kažkokia moralinė pozicija, o ne koks nors praktinis blogis.
> 
> O kitiems gali atrodyti kitaip. Apskritai šnekėjimas apie prostituciją, jos +/- vyriškoje kompanijoje (o.economics kaip ir nemačiau moterų), tai tas pats, kas vyriškoje kompanijoje kalbėtis apie mestrucijas, >PMS, gimdymo skausmus.


Na tai aš ir sakau, kad man neatrodo nieko blogo. Gal kažkas įrodys, kad tai bolgai, gal aš kažkam įrodysiu, kad tai nėra blogai. Bet kuriuo atveju visuomenė priima sprendimą. Bet geriau, kai sprendimas priimamas analizuojant problemą ir pasitelkiant rimtus ir konkrečius argumentus, o ne vien emocijų pagalba.


 
>> Aišku, reikėtų įvertinti šios srities ekpertų nuomonę - kokie yra legalios prostitucijos pliusai ir minusai.
> 
> RaR, pramušei :-DDDD.  Kaip tu ekspertus įsivaizduoji? Ar tai tie/tos, kuriems "įkišo", ar tie, kurie "įkišo"/"įsikišo"? Ar kažkokie Finansų Ministerijos buhalteriai? :-D


Ir vėl tas juodas pesimizmas? Yra ne tik finansų ministerijos buhalteriai, bet atliekamos ir rimtos studijos, nebūtinai pas mus.



> Šiaip pasidomėk iš priešakinių linijų nuomonėmis. Ne per seniausiai šviečiamosios televizijos (NatGeo, Discovery) rodė kelias tiriamosios dokumentos laidas apie prostituciją, ir kaip viskas atrodo iš įvairių >kampų, įvairiose šalyse ir pan. Ir vienos nuomonės nebuvo rasta, nes viskas varijuoja nuo gatvės ir sutenerių iki vadovus aptarnaujančių haikutiurinių. Bet bemaž visų bendras bruožas - dvigubas gyvenimas, >įvairios somatinės-psichologinės ligos ir pan. Pas klientus ne ką geriau - vienišiai, psichologinių problemų persunktos asmenybės, seriniai santykių/partnerių keitėjai.


Na va - dabar pats sau prieštarauji - vadinasi problemą kažkas rimtai tiria, tai reiškia yra ir tos srities specialistų. Dėl mano nuomonės jau rašiau - nesu į problemą įsigilinęs, tokia mano paviršutiniška nuomonė. Jei prasidėtų diskusijos dėl prostitucijos legalizavimo, neabejoju, kad šalininkai ir priešininkai pateiktų savo argumentus, tuomet gal ir mano nuomonė pasikeistų. 


 
> O vėlgi, gilintis, kodėl prostitucija pasireiškia kaip reiškinys, kas sudaro ir pasiūlą ir paklausą - niekas nenori. Nenori kastis iki priežasčių. Nes priežastys veda link savęs ir kai kurių mano anksčiau įvardintų >civilizacijos aspektų.


Prostitucjja visais laikais buvo, ir nemanau kad yra daug tokių naivuolių, kurie tikėtųsi ją išnaikinti. Čia klausimas tik kas geriau - legalizuoti ją ar drausti. Kaip ir niekas nesitiki, kad tam tikru laiku uždraudus pardavinėti alkoholį, jo niekas negers. Čia klausimas tik dėl to, ar tai sumažins bendrą alkoholio vartojimą, ar ne, ir ar atsirandantys (ar padidėję) šalutiniai reiškiniai atsveria tą sumažėjusį vartojimą, ar ne.