Tema: Re: NT Pirkimas - Klaipeda ahujeji ar visur
Autorius: tranzoo
Data: 2019-03-05 23:27:21
....o dar tas atsilupancios odos vaizdas... :))

On 3/5/2019 21:46, eSSas wrote:
> On 05/03/2019 22:36, Dainiushas wrote:
>> o aš tai niekaip nesuprantu to "dūmo kvapo". čia kolegos turi omeny tą 
>> smarvę nuo svylančių riebalų?
> 
> Jo, tą namie ant atviros ugnies svylančios mėsos smarvę ;-)
> 
> S.
> 
>> On 3/5/2019 10:28 PM, Bronco wrote:
>>> Mano supratimu, yra maistas gaminamas namie ir yra maistas gaminamas 
>>> lauke kepsninėje, ir kai bandoma viską sumalti į krūvą, gaunasi ne 
>>> fengshui.
>>>
>>> Be to, židiniai tikrai būna įvairūs ir dabartiniuose namuose 
>>> dažniausia jų esminė funkcija būna dekoratyvinė, o ne patalpų šildymo 
>>> ar maisto gamybos. Visgi, 21-as amžius už lango... Dabar lyst ten su 
>>> iešmais ar grotelėmis, kapsėt ir užtaškyti viską riebalais, paskui 
>>> viską susilenkus valyti ir dar pastoviai patalpose užuosti likusius 
>>> sudegusių riebalų kvapus, na bbz, aš tokio sporto nelinkęs praktikuoti.
>>>
>>> Maisto kepimo ant ugnies ritualas tuo ir įdomus, jog tai gali atlikti 
>>> atviroje vietoje - kieme, gamtoje, prie ežero ir pan., t.y. ten esmė 
>>> ne vien "dūmo kvape". Bent jau man taip atrodo. IMHO.
>>>
>>>
>>> On 2019-03-05 20:07, cD-r0m wrote:
>>>> Nekalbant apie šiaip "reikia prie ežero", vat ir įdomu, kodėl? :) 
>>>> Normalūs židiniai paprastai turi stiklines duris, gal čia 
>>>> nesusikalbėjimas. Jei ten dekoratyvinis židinukas, kuriame 2 malkos 
>>>> vos telpa - gal. Kodėl turėtu dumyt daugiau nei deginant be mėsos? 
>>>> Kol žarijos pasidaro, židinys įkaista pakankamai, kad jokie dūmai į 
>>>> patalpą nebeeina.
>>>>
>>>> Metam kepsninės anglių, gaunas žarijos, tada ant grotų kepsnių kokių 
>>>> įkiši. Gaunas tikro dūmo skonis, kurio jokia orkaitė nepadaro.
>>>
>>
>