Tema: Re: NT Pirkimas - Klaipeda ahujeji ar visur
Autorius: eSSas
Data: 2019-03-05 22:46:58
On 05/03/2019 22:36, Dainiushas wrote:
> o aš tai niekaip nesuprantu to "dūmo kvapo". čia kolegos turi omeny tą 
> smarvę nuo svylančių riebalų?

Jo, tą namie ant atviros ugnies svylančios mėsos smarvę ;-)

S.

> On 3/5/2019 10:28 PM, Bronco wrote:
>> Mano supratimu, yra maistas gaminamas namie ir yra maistas gaminamas 
>> lauke kepsninėje, ir kai bandoma viską sumalti į krūvą, gaunasi ne 
>> fengshui.
>>
>> Be to, židiniai tikrai būna įvairūs ir dabartiniuose namuose 
>> dažniausia jų esminė funkcija būna dekoratyvinė, o ne patalpų šildymo 
>> ar maisto gamybos. Visgi, 21-as amžius už lango... Dabar lyst ten su 
>> iešmais ar grotelėmis, kapsėt ir užtaškyti viską riebalais, paskui 
>> viską susilenkus valyti ir dar pastoviai patalpose užuosti likusius 
>> sudegusių riebalų kvapus, na bbz, aš tokio sporto nelinkęs praktikuoti.
>>
>> Maisto kepimo ant ugnies ritualas tuo ir įdomus, jog tai gali atlikti 
>> atviroje vietoje - kieme, gamtoje, prie ežero ir pan., t.y. ten esmė 
>> ne vien "dūmo kvape". Bent jau man taip atrodo. IMHO.
>>
>>
>> On 2019-03-05 20:07, cD-r0m wrote:
>>> Nekalbant apie šiaip "reikia prie ežero", vat ir įdomu, kodėl? :) 
>>> Normalūs židiniai paprastai turi stiklines duris, gal čia 
>>> nesusikalbėjimas. Jei ten dekoratyvinis židinukas, kuriame 2 malkos 
>>> vos telpa - gal. Kodėl turėtu dumyt daugiau nei deginant be mėsos? 
>>> Kol žarijos pasidaro, židinys įkaista pakankamai, kad jokie dūmai į 
>>> patalpą nebeeina.
>>>
>>> Metam kepsninės anglių, gaunas žarijos, tada ant grotų kepsnių kokių 
>>> įkiši. Gaunas tikro dūmo skonis, kurio jokia orkaitė nepadaro.
>>
>