Tema: Re: NT Pirkimas - Klaipeda ahujeji ar visur
Autorius: Dainiushas
Data: 2019-03-05 22:36:20
o aš tai niekaip nesuprantu to "dūmo kvapo". čia kolegos turi omeny tą 
smarvę nuo svylančių riebalų?

On 3/5/2019 10:28 PM, Bronco wrote:
> Mano supratimu, yra maistas gaminamas namie ir yra maistas gaminamas 
> lauke kepsninėje, ir kai bandoma viską sumalti į krūvą, gaunasi ne 
> fengshui.
> 
> Be to, židiniai tikrai būna įvairūs ir dabartiniuose namuose dažniausia 
> jų esminė funkcija būna dekoratyvinė, o ne patalpų šildymo ar maisto 
> gamybos. Visgi, 21-as amžius už lango... Dabar lyst ten su iešmais ar 
> grotelėmis, kapsėt ir užtaškyti viską riebalais, paskui viską susilenkus 
> valyti ir dar pastoviai patalpose užuosti likusius sudegusių riebalų 
> kvapus, na bbz, aš tokio sporto nelinkęs praktikuoti.
> 
> Maisto kepimo ant ugnies ritualas tuo ir įdomus, jog tai gali atlikti 
> atviroje vietoje - kieme, gamtoje, prie ežero ir pan., t.y. ten esmė ne 
> vien "dūmo kvape". Bent jau man taip atrodo. IMHO.
> 
> 
> On 2019-03-05 20:07, cD-r0m wrote:
>> Nekalbant apie šiaip "reikia prie ežero", vat ir įdomu, kodėl? :) 
>> Normalūs židiniai paprastai turi stiklines duris, gal čia 
>> nesusikalbėjimas. Jei ten dekoratyvinis židinukas, kuriame 2 malkos 
>> vos telpa - gal. Kodėl turėtu dumyt daugiau nei deginant be mėsos? Kol 
>> žarijos pasidaro, židinys įkaista pakankamai, kad jokie dūmai į 
>> patalpą nebeeina.
>>
>> Metam kepsninės anglių, gaunas žarijos, tada ant grotų kepsnių kokių 
>> įkiši. Gaunas tikro dūmo skonis, kurio jokia orkaitė nepadaro.
>