o aš tai niekaip nesuprantu to "dūmo kvapo". čia kolegos turi omeny tą smarvę nuo svylančių riebalų? On 3/5/2019 10:28 PM, Bronco wrote: > Mano supratimu, yra maistas gaminamas namie ir yra maistas gaminamas > lauke kepsninėje, ir kai bandoma viską sumalti į krūvą, gaunasi ne > fengshui. > > Be to, židiniai tikrai būna įvairūs ir dabartiniuose namuose dažniausia > jų esminė funkcija būna dekoratyvinė, o ne patalpų šildymo ar maisto > gamybos. Visgi, 21-as amžius už lango... Dabar lyst ten su iešmais ar > grotelėmis, kapsėt ir užtaškyti viską riebalais, paskui viską susilenkus > valyti ir dar pastoviai patalpose užuosti likusius sudegusių riebalų > kvapus, na bbz, aš tokio sporto nelinkęs praktikuoti. > > Maisto kepimo ant ugnies ritualas tuo ir įdomus, jog tai gali atlikti > atviroje vietoje - kieme, gamtoje, prie ežero ir pan., t.y. ten esmė ne > vien "dūmo kvape". Bent jau man taip atrodo. IMHO. > > > On 2019-03-05 20:07, cD-r0m wrote: >> Nekalbant apie šiaip "reikia prie ežero", vat ir įdomu, kodėl? :) >> Normalūs židiniai paprastai turi stiklines duris, gal čia >> nesusikalbėjimas. Jei ten dekoratyvinis židinukas, kuriame 2 malkos >> vos telpa - gal. Kodėl turėtu dumyt daugiau nei deginant be mėsos? Kol >> žarijos pasidaro, židinys įkaista pakankamai, kad jokie dūmai į >> patalpą nebeeina. >> >> Metam kepsninės anglių, gaunas žarijos, tada ant grotų kepsnių kokių >> įkiši. Gaunas tikro dūmo skonis, kurio jokia orkaitė nepadaro. >