Tema: Re: Reikia patarimo del draudimo
Autorius: Splitas
Data: 2009-10-30 01:15:06
> ivestas ir pasakyta - jusu Yra N, nuo pavasario turi likti 0.6N. Pagrindinis 
> rodiklis pagal kuri vertins, ka palikti - to zalisto byloms tenkanti 
> vidutine ismoka. Todel pavyzdziui turedamas metu 

Faktas.

> Kokie buvo draudiku ir servisu santykiai priesh metus - pamirsk. Ypac pas 
> maziukus.
> 

Dukart faktas... Blem,kaipvel matau situacija, kai nuliovo MB S500 savininkas po metu ar dvieju koja atsidarys kokio spaudiko-vyr.zalisto duris, apkraus ji matais 3 aukstais, ir del apibraukytu dureliu ir paskaiciuotos 257, 34 LTL ismokos nutrauks kokia rimtesne sutarti del visos imones turto ar pan. Tada vel lakstys draudimai verkdami, kad neber normaliu servisu, kurie galetu normaliai suremontuot auto... Nes tokie bus tiesiog issmaugti. Gi jau buvo taip, negi nieko nepasimoke?..

> Dar del Audatex'o. Jo duomenys galima naudoti tik tada, kai apie reikalinga 
> samatos eilute nera parasyta patvirtintoje valdiskoje instrukcijoje. O ten 

O cia jau yra vienas klientas pasikapojes po paprotinimo: yra teises aktas, kur nusakyta kas ir kaip su audatex, eurotaxglass ir t.t., ir yra ju vidines instrukcijos (kurios siaip jau skirtos tiems atvejams kai ner audatexines ar eurotaxines samatos). Kadangi servisas su tokiais argumentais gali svest Pyro pergales, nes po pirmo pasisakojimo draudimas ji drebs kaip muse is barsciu, tekdavo patiems draudejams pasilazdavot issimusant pripazinima, jog programulkos yra pakankamas pagrindas skaiciuot ne pagal ju instrukcijas.


> bus parasyta, kad dureles sudaro kokius 4-5% kebulo vertes, o kebulas sudaro 
> 50% automobilio vertes. Deja vel ziuriu teoriskai, bet pagal kliento 
> pasakyma, kad dureles kiaurai prapuvusios, ar nebus, kad karuciui ne metai 
> ir ne du? Ir ar nesigaus, kad draudikas sukalkuliuos, jog dureles 24 Lt 78 
> ct su rankenele. 

Detales samatoje yra atvira pozicija (skirtingai nuo darbu ir medziagu) kur galima konkrecioje situacijoje daugiausiai ieciu sulauzyt: ar jamam nusidevejima nuo nauju (kur draudimas noretu pakalkuliuot pagal savo metodikas, kaip tu sakai, po 99 ct uz kg) ar vis tik rinkos kazkokia kaina (tegu ir zemiausia). Ir dar neaisku kas laimetu,jei iki teismo daeitu. Tad siaip, jei del darbu ir medziagu klientas nerealiu reikalavimu nekeldavo, del detaliu dazniausiai sutardavo vienaip ar kitaip.