Tema: Re: Q: sportage vs tucson
Autorius: eSSas
Data: 2017-03-03 13:18:06
nekas <nekas321TRINTI@gmail.com> wrote:
> > Dauguma atveju - taip, bet ne universaliai. Jei taip butu visais atvejais - grauztum pusi ir butum laimingas.
> Medis nera jau toks tipiskas angliavandenis, tai celiulioze, zmogaus 
> organizmas negali isisavinti celiuliozes, tai jeigu pjuvenu privalgysi - 
> tai jas ir issiksi.Nors lyg ir yra kazkokiu moksliniu bandymu kaip 
> suskaidyti celiulioze i tokius angliavandenius (starches), kurias 

Starch siaip jau yra krakmolas. Jei tu ji naudoji kaip angliavandeniu sinonima, esi stipriai neteisus.

O kodel zmogaus organizmas neisisavina celiuliozes? Atsakymas i si klausima turetu daug ka paaiskinti.

> zmogaus organizmas galetu isisavinti. Bet kazkaip vistiek tavo pavyzdys 
> su medziu yra bandymas prisipist prie zodziu. "Dauguma atveju tu teisus, 
> bet vistiek galiu rasti prie ko prisipist ir visokiu isimciu yra - todel 
> tu nusisneki"

Nelabai isivaizduoju, kaip tau paprasciau pasakyt. Tu vartoji terminus kaip moteris savo jausmus - sako viena, turi omeny kita, is tiesu noretu trecio o gaunasi ketvirta.

> > Ka kuom tamsta vadini, niekam neidomu. Kol nepradedi nusisneket.
> Nebesikartosiu. Tik patikslinsiu kuris teiginys yra didesnis nusisnekejimas:
> a) Zmogui butina valgyti cukru
> b) Zmogui cukraus valgyti nebutina

Zmogui cukrus NEBUTINAS.

> > Cukrus yra sacharoze. Cukroos (cia daugiskaita) yra angliavandeniai, karbohidratai, glikanai ar dar kitaip vadinami junginiai.
> >
> > Kalbant apie metabolizma, labai svarbu buti tiksliam, nes lasteleje metabolizuojama ribota angliavandeniu imtis. Musu metabolizmui butina gliukoze, o ne sacharoze, fruktoze, galaktoze ar kiti junginiai. Gliukoze vadinti cukrumi yra mediku zargonas, kuris neretai turi drastisku pasekmiu pilno ju ziniu rinkinio neturintiems internetiniams dietu kaubojams.
> >
> > Ka dar noretum suzinoti?

> Dar noreciau suzinoti:
> 1. "Butina gliukoze" - ar butina valgyti jau "gatava gliukoze", t.y. 
> maista, kuris savo forma yra kuo artimesnis "gliukozei kraujyje", ar 

Ne, nebutina. Apykaitai tinka ir kai kurie gliukozes turintys polimerai. Ne visi.

> sveikas (nekalbu apie diabetikus) organizmas visgi sugeba ja pasigaminti 

Yra toks procesas, gliukoneogeneze vardu. Ijungiamas nepalankios mitybos atvejais ir papildomai kainuojantis organizmui.

> is labai daug ko? Prisiminkim, kad tema prasidejo nuo gerbiamo Audriaus 
> pasisakymo "cukrus butinas" tikriausiai turint galvoje 
> "normalu/tradicini" valgomaji cukru, o ne "gliukoze kraujyje".
> 2. Kas atsitiks zmogui, kuris nevalgys jokio pridetinio cukraus, bet 
> valgys pvz. naturalius cukrus - vaisius, kuriuose daug frukozes, piena 
> su laktoze, ir kartu ir visokius kitokius angliavandenius (koses ir t.t.)

Nieko nenutiks, tai pripratimo reikalas. Tiesa, vyresnio amziaus piliecius nuo nefermentuoto pieno gali istikti tryda.

> 3. Kas atsitiks zmogui, kuris praktiskai nevalgys jokiu angliavandeniu, 
> tarkim iki 50g angliavadeniu per para. T.y. valgys tik baltymus (mesa, 
> zuvi, etc.), riebalus (tarkim alyvuogiu aliejus) ir darzoves (jose 
> angliavandeniai bet ten ju minimaliai, pagrinde tik skaidulos ir vanduo 
> - apie visokias bulves nekalbam).

Kas atsitiks, klausk mediku. Pirmyksciai zmones panasiom maitinimosi salygom iki mudvieju kazkaip isgyveno

S.