Tema: Re: Nerugsta pienas
Autorius: news.omnitel.net
Data: 2009-03-25 10:38:38
reziumuojant kefyras turi padeti surauginti piena.



"Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message 
news:gqcnt4$7dk$1@trimpas.omnitel.net...
> Nea, ne grybelis.
>
> Tu teisus ta prasme, kad tai vienintelis iš rūgščių pieno produktų, kurio 
> gamyboje dalyvauja _ir_ grybelis. O betgi ypatingai ne tradiciniu būdu 
> Kaukaze, o pas mus pramoniniu būdu pagamintas kefyras yra tik viena iš 
> raugintų pieno produktų atmainų. Pagrindinį darbą ten irgi lactobacillus 
> atlieka :)
>
> TranZOO schrieb:
>> grybelis
>>
>> "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message 
>> news:gqbbv2$tob$1@trimpas.omnitel.net...
>>> nu kad ne visai taip, bakterijos ten irgi dalyvauja - suvalgo laktozę ir 
>>> išskiria rūgštį.
>>>
>>> "Contax" <neturiu@mail.com> wrote in message 
>>> news:gqb7pq$ob3$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Rugpieni raugina bakterijos, kefyra grybelis
>>>>
>>>> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message 
>>>> news:gqb5ki$lfk$2@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Nu tai jo :))
>>>>> O kokiai kategorijai tada tavo manymu priklauso?
>>>>>
>>>>> TranZOO schrieb:
>>>>>> kefyras nera raugintas pieno produktas.
>>>>>>
>>>>>> --
>>>>>> T
>>>>>>
>>>>>> "news.omnitel.net" <gintas@omnitel.net> wrote in message 
>>>>>> news:gqa9de$5ii$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>> gal kefyro bishki ipilti
>>>>>>>
>>>>>>> "pablas" <pablas112@gmail.com> wrote in message 
>>>>>>> news:gq9u33$gkn$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>>  Del kokiu priezasciu galetu nerugti pienas is ukininku turgaus?
>>>>>>>> Per tris paras surugo tik grietine pavirsiuj.Temperatura labai 
>>>>>>>> palanki
>>>>>>>> rugimui.
>>> >