Tema: Re: Nerugsta pienas
Autorius: Ruta
Data: 2009-03-24 12:12:27
Tikrai taip, jei yra sertifikatai, tai yra ir kontrolė. Ir jei melžia 
tiesiai į šaldytuvus, tai... teoriškai turėtų būti norma, o praktiškai 
man įdomu, kiek Lietuvos ūkininkų investavo į tokią įrangą?

O kur jie pieną pardavinėja, turguj?

Daiva D. schrieb:
> Tie ūkininkai, iš kurių perku pieną, turi ekologiško ūkio sertifikatą. Pieną melžia tiesiai į šaldytuvus, taip kad jis tikrai ilgai nesurūgsta (o dr ir labai riebus). Tokių sertifikatų šiaip sau nedalina, ir pieno kokybe tikrai labai džiaugiuosi.
> 
> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:gqa522$t3p$1@trimpas.omnitel.net...
>> Matai, skirtumas gal toks, kad prekybos centruose esanxius produktus 
>> bent teoriškais kas nors privalo tikrinti, o netgi ir praktiškai 
>> tikrina. Normos yra, kokios yra - bet visgi jų duagiau mažiau laikomasi.
>>
>> O "iš ūkininko" turguje - tai kaip ruletė... Tikiu, kad pas pažįstamą 
>> bobutę kaime, turinčią vieną karvę ir gyvenančią toliau nuo didmiesčių 
>> tikimybė gauti švarų pieną beveik lygi 100%. Bet šiaip... naudojantis 
>> tuo pasitikėjimo avansu, kurį vis dar turi žmonės, ir į pieną vanduo 
>> pilamas, ir į grietinę - krakmolas (tai čia gerai, blogiau kai kreida), 
>> apie antibiotikus ar kalio permanganato tirpalą nekalbėsim...