Tema: Re: Nerugsta pienas
Autorius: Daiva D.
Data: 2009-03-24 14:10:12
Teko :) to ir noriu.

"pjezo" <kaminskiukas_trinti_@delfi.lt> wrote in message news:gqaha4$k6b$1@trimpas.omnitel.net...
> :)
> kaip paziuret...
> ar teko kada valgyti separuota grietine?- ne ta kur perkam parduotuvej...
> teko ragauti tai gan nustebino- ji net kietoka, labai riebi- daugiau panasi i sviesta nei i grietine
> p.s. separuotos riebumas gerokai virs 40 iseina, kazin ar tokia skani...
> 
> "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message news:gqah67$jvs$1@trimpas.omnitel.net...
>> 
>> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:gqah1h$jin$1@trimpas.omnitel.net...
>> > Daiva D. schrieb:
>> >> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:gqa6ob$mn$1@trimpas.omnitel.net...
>> >>> mano atveju pienas labai riebus. Samstyt grietine tingim, nes ji ne tokia, 
>> >>> kaip separuota. 
>> >> 
>> >> Va ir aš turiu tokią problemą. Grietinėlės piene iš tikrųjų daug, tačiau neseparuota ji skystoka, nei šis nei tas. Nu nebent sviestą iš jos daryti :) jau sugalvojau kaip sumušti be jokių pastangų, bet to sviesto bus labai mažai, neapsimoka. Labiau norėtųsi geros grietinės. Tik va kaip sugalvoti "separatorių" iš parankinių priemonių? Reikalingas išcentrinis sukimas, gal kokį buitinį kombainą panaudoti...
>> > 
>> > Tai šiaip jau grietinė gaunama, _surauginus_ grietinelę... Separavimas 
>> > čia ne prie ko.
>> 
>> Prie ko :) Paprastai nugriebta (be separavimo) grietinėlė (atitinkamai ir grietinė) yra gana skysta.