Tema: Re: duonos kepejeliai
Autorius: W|T
Data: 2010-03-16 10:11:24
Povilas wrote:
> Pasiteiravau pas kelis pazystamus, tai anie irgi paporino, kad is tu 
> miltu, kuriuos parduoda toje parduotuveleje Kalvariju gatves pradzioje 
> ,jiems irgi duona gaudavosi rugsti. Tai vat ir nebesuprantu kaip cia 
> taip but gali : perki lyg ir geresnes zaliavas, o gaunasi ne tai ko 
> norisi. Negi gali buti, kad miltai netinka ?

Kiek kepiau, tai man rūgštumas nuo kvietinių/ruginių miltų santykio 
prikausė labiausiai.  Naudoju ruginius iš parduotuvės (Ustukių malūno) 
ir kvietinius pirmarūšius (tiesiai iš ūkininko). Dar visokie priedai 
žinoma irgi įtakoja (medus ir pan.), parauginimo laikas.