Tema: Re: apsiltinimo sprendimai
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-09-08 09:51:38
> Vidai, labai nesigilinant i detales, tai jei jau realiai butu irodyta, kad 
> ta puta tikrai 80% labiau taupo siluma, tai niekas nebepardavinetu 
> parocu/isoveriu, o prekiautu tik ta puta ir kas baisiausia - visi ja 
> pirktu......
>
Per laika zmones nustojo siltinti spaliais, siaudais, oro tarpu, keramzitu... Kad puta nenaudojama tai dazniausiai lemia statybines konstrukscijos. Uzpusti puta tarp gegniu yra putos gadinimas. Tokiu atveju jos pripurksti reikia per visa gegniu auksti plius dar tarp grebestu. Tokioje konstrukcijoje vata kainos atzvilgiu yra efektyvesne daugiau kaip 2 kartus. Su fasadu tas pat. Putos negali purksti vietoj vatos, nes trukdo tie patys grebestai ir negali purksti vietoj polistirolo, nes puta nera tinkuojama. Isskyrus viena - www.svykai.lt - ji yra paruosiama tinkavimui ir fasado kvadratas kainuoja panasiai kaip ir kitu siltinimu.

> ir dar be viso kito - jei butu irodyta kad pasyvus namai - panaceja nuo visu 
> Leo ir pan - visi statytu pasyvius namus.... bet taip deja nera ir tas pats 
> pasyvus namas turi savu minusu ir nemazai...... zinoma turi ir pliusu, bet 
> ne tiek, kad paimti ir nieko nesvarscius ji statyt......
> 
Lietuvoje statomus ar pastatytus pasyvius namus gali suskaiciuoti ant vienos rankos pirstu. Bet taip pat yra akivaizdu, kad statant nama galima panaudoti pasyviu namu konstrukcinius sprendimus, kurie uz ta pacia kaina ir net pigiau padaro nama siltesni. Tuomet ateityje, jeigu reikes, i sienas pridesi siltalo kiek uzsigeisi. O su uz paskola irengta klinkerine apdaila papildomai apsisiltinti sienas nelabai kils rankos.

Tie, kas pagyveno pasyviuose namuose, patyre "malonuma" ir nera tokie kategoriski. Bet ju samprotavimai kardinaliai skiriasi nuo tu, kurie negyveno pasyviame name, bet tvirtina, kad tai yra sudas.
http://www.nibe.lt/NIBE-information/Naujienos/Silumos-siurbliai-NIBE-taupo-energija-net-pasyviuose-namuose/
--
Šilumos siurbliai NIBE taupo energiją net pasyviuose namuose 
Energijos taupymas dabar viena iš aktualiausiu temu pasaulyje. To pasekoje, statybu rinkoje atsiranda naujas namu konceptas - pasyvus namas. Šie namai beveik visiškai neturi jokios šildymo sistemos. Reikalinga šiluma šiuose namuose atsiranda iš visko, kas yra namuose - žmoniu, gyvunu, šaldytuvo, virykles ir pan. Netgi esant ypatingai šaltai dienai, apšildyti šiuos namus nereikia naudoti papildomo šildymo. Šiu bustu kvadratinio metro šilumos poreikis metams neturetu viršyti 5-25 kWh. Kitaip tariant, 100 kvadratiniu metru namas turetu išsiversti su 2500 kWh papildomo šildymo energijos per metus.

Dar ne taip seniai, Andreas Granbäck ir Linda Wester isikele i pirma Stokholmo pasyvuji nama. Iprastas budas šildyti pasyvuji nama iki šiol buvo ventiliacijos sistema su šildymo funkcija. Taciau, šiame name ir daugelyje kitu pradeti irengineti NIBE FIGHTER 410P (ir panašus) šilumos siurbliai, kurie netgi dar labiau taupo Jusu šilumos energija, išgaudama ja iš išmetamo šilto oro. Tai reiškia, kad dabar turedami pasyvuji nama, galite ne tik taupyti šiluma išeinancia per konstrukcijas, bet ir ta, kuri paprastai yra išleidžiama per ventiliacijos sistema. Taip pat, irengus NIBE šilumos siurbli i tokio tipo busta, Jus galite megautis šildomomis grindimis vonios kambariuose ir kitose patalpose, kur Jums ju reikia, bei tuo paciu metu taupyti energija.

Antra vertus, jei Jus turite pasyvuji nama ir ketinate isirengti NIBE šilumos siurbli, mes Jums siulome sumontuoti kambario temperaturos davikli. Tokiu budu, jei Jus busite darbe (kitaip tariant, ne namuose ir neskleisite temperaturos), šilumos siurblys palaikys namuose Jusu pasirinkta temperatura, ir taip Jus išvengsite šaltu namu (po darbo dienos) sukeliamo diskomforto. Dvigubas efektas - komfortas ir energijos taupymas.

"Pasyvus namas nera idealistu bustas. Tai yra protingas, novatoriškas, šiuolaikinis, komfortiškas ir ekologiškas gyvenimo budas. Ypac su šilumos siurbliu." - Richard Carlholmer iš NIBE.