Tema: Re: ar galima atsisakyti vykdyti isakyma?
Autorius: Tomas
Data: 2019-03-21 10:03:50
Juzė Šidlauskaitė vadovavo Visasąjunginės Lenino komunistinio jaunimo sąjungos (VLKJS) vietiniams komjaunuoliams, buvo Skiemonių valsčiaus „Bangos“ kolūkio ir Anykščių rajono „Laisvo Artojo“ kolūkio pirminių komjaunimo organizacijų sekretorė (komsorgė). Dirbdama šiose pareigose instruktavo agitatorių grupes, ragino agituoti jaunimą. Vėliau perkelta į Paežerių apylinkės klubo-skaityklos vedėjos pareigas. Dirbdama šiose pareigose uoliai vykdė politinį-aiškinamąjį darbą kolūkyje. 
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/lietuvos-ssr-kgb-inkriminuotu-veiku-partizanui-a-kraujeliui-papildomas-tyrimas.d?id=66388496

Panashu, kad panele Juze nei 14-mete buvo, nei priesh menesi i komjaunima istojo, nei grybavo, nei i kaima skuode kiek kojos nesha. Tai nusiramink ir nebeverk.

"Gintas" <apsaugok nuo Tomo durnumo@gmail.com> wrote in message news:q6ud0c$ljg$1@trimpas.omnitel.net...
> na, bet ta slydzia situacija turejo mikliai isspresti paprastas kaimo zmogelis, kuris islindo is bunkerio ir kisenėje turedamas pistoleta, miske sutiko grybaujantį 14m komjaunuolį. Įsakymas aiškus, tačiau pats sakei, kad jei įsakymas neteisėtas-jo reiktu nevykdyti. Kita vertus-rimtų vadų isakyta nušauti (likviduoti) bet kuri komjaunuolį, kas tiesiogiai reikštu, kad nedvejodamas turi nušauti neginkluota 14m (nepilnametį) savo kaimo pažistamo sunu, kuris yra pries mėnesį tapo komjaunuoliu.
> 
> Va ir nuspresk staigiai, būdamas mokytesnis už ta ginkluota kaimietį, jam duotas įsakymas teisėtas ar ne? Vykdyt ar atsisakyt vykdyt? Ginti Lietuvos nepriklausomybe nuo neginkluoto 14-mečio, ji be perspejimo nusaunant, ar ne? Ilgai galvot ir aiskintis koks cia kieno statutasas-laiko nera, nes komjaunuojis skuodzia kiek kojos nesa link kaimo. Sauni ar ne?