Tema: ar galima atsisakyti vykdyti isakyma?
Autorius: Gintas <apsaugok nuo Tomo durnumo@gmail.com>
Data: 2019-03-19 10:31:53
Gal Bronco ar kas kitas pareiks savo nuomone: ar teisėtas Vytauto apygardos isakymas  partizanams iskart likviduoti indentifikuota komjaunuoli (-e) burnu net neausinant?

ištrauka is straipsnio: " Vytauto apygardos 1950 m. birželio 10 d. įsakyme Nr. 6/30 rajonų vadams rašoma, kad komunistinis okupantas visais būdais skiepija jaunimui žalingą komunistinę dvasią ir vilioja jį į komunistinę organizaciją – komjaunimą. Pažymima, kad kaimo jaunimas, iki šiol buvęs prieš komunistinį tvaiką atsparesnis, pradeda palūžti. Siekiant užkirti tam kelią ir apsaugoti jaunimą nuo ištautėjimo bei kenksmingų prieš Tautą veiksmų, Laisvės kovotojams partizanams įsakoma panaudoti nurodytas priemones, tarp jų: „ištyrimo rezultate paaiškėjus, kad jaunuolis yra komjaunimo narys ir turi organizacijos bilietą, likviduoti be perspėjimo; sulikviduotųjų organizacinius bilietus pristatyti“.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/lietuvos-ssr-kgb-inkriminuotu-veiku-partizanui-a-kraujeliui-papildomas-tyrimas.d?id=66388496