Nu jei jau net miltuose jo yra tada jo, ne kas. :) "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message news:l2mpr1$tlr$1@trimpas.omnitel.net... > miltukais gal ir nea, bet ten tu gliukamatu pasitaiko ir naturaleis > pavidalais, taipkad nevartuojanciu visai turbut nerasi ;) > > > "amenox" wrote in message news:l2mlma$rkf$1@trimpas.omnitel.net... > > Aš nesuprantu kam visur tą gliukomatą kišti visur? Ar čia šitam grupse yra > kurie jį naudoja gaminant namie? Manau ne, o jei kalbam apie duonkepes > paimkit kad ir panasonic'o manualą ir paskaitykit receptus, nustebsit > kokie > ten ingradientai, nei žodžio apie "gero skonio miltukus". :) > > "eSSas" <trach@tibid.ax> wrote in message > news:l2mdqn$lrc$1@trimpas.omnitel.net... >> On 10/4/2013 3:19 PM, ALORA wrote: >>> grybą tu čia kažkokį pjauni. Normaliuose namuose naktį šalta, kur ta >>> duona iškilt gali? Nu, nebent pleškinat radijatorius naktį :) arba >>> naudojat kilimo paturbintojus. Bet su paturbintojais aš galiu ir pardėj >>> nusipirkti, koks tikslas tada būtų daryti. Tai viena. Antra - skonis su >>> visokiais milteliais visada būna labai geras, neveltui chemijos ir >>> fizikos laboratorijos dirba prie medžiagų, dirginančių tamstos ir >>> tamstos svečių skonio receptorius. Trečia, kad duoną sukišti kepti, >>> reikia atsikelti, o su duonkepe galima atsikelti, kad iškeptą duoną iš >>> jos ištraukt. >> >> Šitoj vietoj privalu pakalbėt apie "gero skonio miltukus". Žmogus yra >> paprastas sutvėrimas ir jo pojūčiai programuojami nesudėtingai. Yra >> receptoriai ir yra jų surišamos medžiagos (kurios po surišimo, signalo >> perdavimo smegenams ir jo apdorojimo ten) nulemia skonio pojūtį. Bėda >> tame, kad receptoriai nebūtinai itin išrankūs, ir tokiu būdu smegenai >> išduriami nebūtinai natūraliam maistui būdingų "tikrųjų" junginių. >> >> Ir štai tada gaunam situaciją, kai šūdas su pakankamu kiekiu natrio >> gliutamato patampa vartotinu ir net skaniu. Apie ką šita istorija? Apie >> tai, kad "chemijos ir fizikos laboratorijos" iš esmės dirba ties skonio >> receptorių išdūrėjų paieškom. Ar tai derėtų vertinti kaip privalumą? >> Buyer beware, vienžo >> >> S. >> >