Tema: Re: Thermomix - ar mumei jo reikia? :)
Autorius: amenox
Data: 2013-10-05 21:26:09
Nu jei jau net miltuose jo yra tada jo, ne kas. :)

"shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message 
news:l2mpr1$tlr$1@trimpas.omnitel.net...
> miltukais gal ir nea, bet ten tu gliukamatu pasitaiko ir naturaleis 
> pavidalais, taipkad nevartuojanciu visai turbut nerasi ;)
>
>
> "amenox"  wrote in message news:l2mlma$rkf$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Aš nesuprantu kam visur tą gliukomatą kišti visur? Ar čia šitam grupse yra
> kurie jį naudoja gaminant namie? Manau ne, o jei kalbam apie duonkepes
> paimkit kad ir panasonic'o manualą ir paskaitykit receptus, nustebsit 
> kokie
> ten ingradientai, nei žodžio apie "gero skonio miltukus". :)
>
> "eSSas" <trach@tibid.ax> wrote in message
> news:l2mdqn$lrc$1@trimpas.omnitel.net...
>> On 10/4/2013 3:19 PM, ALORA wrote:
>>> grybą tu čia kažkokį pjauni. Normaliuose namuose naktį šalta, kur ta
>>> duona iškilt gali? Nu, nebent pleškinat radijatorius naktį :) arba
>>> naudojat kilimo paturbintojus. Bet su paturbintojais aš galiu ir pardėj
>>> nusipirkti, koks tikslas tada būtų daryti. Tai viena. Antra - skonis su
>>> visokiais milteliais visada būna labai geras, neveltui chemijos ir
>>> fizikos laboratorijos dirba prie medžiagų, dirginančių tamstos ir
>>> tamstos svečių skonio receptorius. Trečia, kad duoną sukišti kepti,
>>> reikia atsikelti, o su duonkepe galima atsikelti, kad iškeptą duoną iš
>>> jos ištraukt.
>>
>> Šitoj vietoj privalu pakalbėt apie "gero skonio miltukus". Žmogus yra 
>> paprastas sutvėrimas ir jo pojūčiai programuojami nesudėtingai. Yra 
>> receptoriai ir yra jų surišamos medžiagos (kurios po surišimo, signalo 
>> perdavimo smegenams ir jo apdorojimo ten) nulemia skonio pojūtį. Bėda 
>> tame, kad receptoriai nebūtinai itin išrankūs, ir tokiu būdu smegenai 
>> išduriami nebūtinai natūraliam maistui būdingų "tikrųjų" junginių.
>>
>> Ir štai tada gaunam situaciją, kai šūdas su pakankamu kiekiu natrio 
>> gliutamato patampa vartotinu ir net skaniu. Apie ką šita istorija? Apie 
>> tai, kad "chemijos ir fizikos laboratorijos" iš esmės dirba ties skonio 
>> receptorių išdūrėjų paieškom. Ar tai derėtų vertinti kaip privalumą? 
>> Buyer beware, vienžo
>>
>> S.
>>
>