Tema: Re: Kokis aliejus geriausias?
Autorius: tranzoo
Data: 2012-08-31 09:18:25
o as dar pridedu ir sviesto - aciu Julia Child.

dar man labai skau ghee naudot (kas nezino - tai toks indusu istmislas, kai 
iskaitini sviesta iki skaidrumo, ir viska kas nuseda ismeti)

"Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message 
news:k1nrd2$9u2$1@trimpas.omnitel.net...
>o siaip tai, as labai nesuku sau smegenu del to kuri galima,o kurio 
>negalima - tiesiog naudoju ta riebala,kuris labiau tinka arba patinka mano 
>seimai konkretaus patiekalo gamybai.Ir visai nesibodziu naudoti nerafinuota 
>saulegrazu alieju, kai jauciu,kad butent jo aromato reikia-pvz.kokiu nors 
>darzoviu trskiniams ziemai ; kepu vaikams didelius miltinius blynus ant 
>petelnios isteptos lasiniu ;jei yra tauku,bulves ar bulvnius blynus kepu 
>ant kiaules tauku.....
>
> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message 
> news:k1nqts$9ec$1@trimpas.omnitel.net...
>>O vat idomu butu suzinoti kokia gi ta temperatura buna keptuveje,kai joje 
>>ka nors apkepineji arba troskini?Gal tas terminas "kepimas" nera visai tas 
>>pats ,kas gruzdinimas, nors....ir ant gruzdintuve nepamenu,kad butu 
>>l.aukstos temperaturos nurodytos.
>> Tai gal todel Vidurziemio juros regiono saliu tautos visos kaip viena 
>> naudoja i petelnia alyvuogiu alieju ir maybe net nerafinuota ir nesuka 
>> sau smegenu apie svilimo taskanuo kurio alieju tampa kancerogenu pilnu 
>> nuodu..
>>
>> "Daiva D." <ddaiva@mailasnetikras.lt> wrote in message 
>> news:k1msj8$2hb$1@trimpas.omnitel.net...
>>>O kam ta lentelė, viskas gi labai paprasta. Bet koks nerafinuotas 
>>>aliejus - tik salotoms. Rafinuotas tinka ir kepimui. Perkaitinti negalima 
>>>nei vieno. Antrą kartą naudoti irgi. Kurių išvis negalima kaitinti (pvz., 
>>>linų sėmenų) - ant pakuotės būna parašyta.
>>>
>>> "Gintas" <manosoftasTRINK@gmail.com> wrote in message 
>>> news:k1lq59$cac$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> gal yra kokia lentele, kuria galeciau atsispausdinti ir pasikabinti?
>>>>
>>>> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
>>>> news:k1j6lc$u3k$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> nežinau, ką tu turi momeny su geriausias, bet jeigu atsižvelgti į 
>>>>> sveikumą, tai principas yra tas, kad vienus aliejus
>>>>> galima kaitinti, kitų ne.
>>>>>
>>>>> pvz., linų aliejus labai sveikas, bet jis tinka tik salotoms, jo 
>>>>> kaitinti negalima. taip pat ir saulėgrąžų aliejaus,
>>>>> moliūgų sėklų aliejaus ir kt.
>>>>> dygminų ir migdolų aliejų galima tik pašildyti (pvz., brusketai), 
>>>>> rapsų aliejų galima pakaitinti iki vidutinės
>>>>> temperatūros (pilti į karštus patiekalus), alyvų ir sezamo aliejų 
>>>>> galima naudoti trumpam apkepimui, o žemės riešutų
>>>>> aliejų galima įkaitinti iki aukštos temperatūros
>>>>>
>>>>> "Jeronimo" <bring@it.on> wrote in message 
>>>>> news:k1giq2$96f$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> Labas,
>>>>>>
>>>>>> nueinu į Maksimą ar IKI ir akys išsibėgioja nuo aliejų ir aliejukų 
>>>>>> gausybės. Neturiu nei laiko, nei pinigų visus
>>>>>> išbandyti, tad ir klausiu:
>>>>>> pvz., salotoms daryti ar mėsai kepti - kuris iš brangesnių tikrai 
>>>>>> geras, ką galite rekomenduoti?
>>>>>>
>>>>>> Ačiū.
>>>>>>
>>
>